V Grosupljem je danes najprej potekala konvencija gibanja za trajnostni razvoj Slovenije, ki je med drugim sprejela nekoliko popravljen statut gibanja in imenovala novo vodstvo, sprejela pa je tudi tri deklaracije, povezane z družinskim zakonikom, šestim blokom Termoelektrarne Šoštanj in onesnaženostjo Celjske kotline.

Na konvenciji stranke TRS pa je bil poleg izvolitve predsednika in dveh podpredsednikov imenovan nov osemčlanski izvršilni odbor stranke ter 50-članski svet stranke, ki zajema regijsko, programsko in generacijsko zastopanost. Hanžek je bil, kot je pojasnil, edini kandidat za predsednika stranke, njegov mandat traja eno leto, skupno pa je lahko predsednik največ štiri leta. Stranka je danes tudi nekoliko spremenila svoj statut.

Hanžek je na konvenciji predstavil izhodišča za program stranke, ki so podobna kot pred decembrskimi parlamentarnimi volitvami, na katerih je stranka kandidirala s svojimi kandidati, a ni uspela z vstopom v parlament. Med drugim bo stranka v prihodnje večji poudarek namenila boljši organizaciji, je dejal Hanžek.