Za obnovo hiše v Murglah je nekdanja šefica kabineta takratnega premiera Boruta Pahorja Simona Dimic v NLB dobila 350.000 evrov kredita za dobo 30 let, z izjemno ugodno obrestno mero, ob tem, da je imela približno 2200 evrov neto plače, še navaja POP TV.

Zato naj bi policija po neuradnih informacijah POP TV tedanjega predsednika uprave NLB Draška Veselinoviča sumila zlorabe položaja. Veselinovič jim je prek SMS sporočila navedel le, da o ovadbi ne ve nič, vztraja pa, da je bil kredit Dimičevi odobren skladno s pravili in skladno z bančno prakso.

Da so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) že preiskali primer Dimic, je po neuradnih informacijah navajal tudi današnji Žurnal24. Na policiji so za časnik povedali, da so preiskovalci na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani že podali kazensko ovadbo zoper tri osebe zaradi utemeljenega suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Na Žurnalu 24 so sicer ob tem poročali, da so po neuradnih podatkih ovadili partnerja Simone Dimic Romana Horvata, tedanjo šefinjo Vegrada Hildo Tovšak in njenega nekdanjega namestnika Mateja Košiča. In sicer zato, ker naj bi hišo Dimičeve in Horvata obnavljal Vegrad z gradbenim materialom, ki je bil namenjen gradnji stanovanjske soseske Celovški dvori, ki jo je Vegrad gradil v središču prestolnice.

Kot poroča časnik, pa so viri iz policijskih vrst dodali še, da bo zelo verjetno poleg treh naštetih kazensko ovadena tudi Dimičeva. Preiskovalci sedaj neuradno preverjajo predvsem to, ali se je za gradbena dela dogovarjal Horvat ali Dimičeva. Prav tako menda še ni povsem jasno niti to, kdo naj bi se z njima dogovarjal v imenu Vegrada. Pogodbe za gradbena dela naj bi namreč večkrat podpisal Košič, piše Žurnal.

Žurnal pojasnjuje še, da se Dimičevi in Horvatu obeta, da bosta v kratkem izgubila tisto polovico hiše, ki je v lasti Horvata. Sodišče bi jo namreč že v kratkem lahko prodalo na dražbi.