"Rado Pezdir je soavtor in podpornik strankinega programa. Je borec za pravice in za pravno državo na svojstven način. Cenimo njegova prizadevanja in pogum in upamo, da bodo njegove prijave pristojnim institucijam dobile ustrezen epilog," so zapisali v Listi Virant. Upajo tudi, da bodo drugi sledili Pezdirjevemu zgledu in prijavili primere korupcije, ki so jim bili priča.

V Listi Virant poudarjajo, da Ana Jevšek Pezdir ni "samo žena Rada Pezdirja, kot jo želijo predstaviti nekateri". Kot pravijo, je predvsem aktivna članica stranke, ki je strokovno sodelovala pri pripravi njenega programa. Opozarjajo, da je zaposlena v kabinetu ministra, ki ima po zakonu pravico do zaposlitve omejenega števila sodelavcev v kabinetu, ki so vezani na njegov mandat in njegovo osebno zaupanje. "Logično je, da si izbere ljudi, ki se lahko identificirajo z njegovim programom," so še zapisali v Listi Virant.

Komisija za preprečevanje korupcije je v minulih dneh prejela prijavo, ki se nanaša tudi na zaposlitev Ane Jevšek Pezdir na ministrstvu za finance, ki ga vodi Janez Šušteršič. Na komisiji so poudarili, da primera še ne obravnavajo, ker še nista bila preverjena verodostojnost in utemeljenost prijave.