Na vprašanje, če je sodelovanje strank lahko zametek koalicije na levici ali pa povezovanje v eno večjo stranko, je Möderndorfer odgovoril, da to nakazujejo v pismu, kaj pa bo iz tega nastalo in kako bo to potekalo, pa bo pokazal čas. Po njegovih besedah je PS v pismu strankam predlagala povezovanje, bodisi v obliki široke koalicije na levi, bodisi v obliki projektnega sodelovanja ali pa sodelovanja pri posameznih temah, kjer bi se dogovorili.

Möderndorfer je informacije, da bi bil na čelu takšnega sodelovanja Janković, označil za namigovanja in dodal, da je za takšna vprašanja še prezgodaj. Dejal je, da je trenutno pomembno predvsem to, da se levica dogovori, kako bo sodelovala. "In čas in koraki bodo naredili svoje," je povedal.

Po poročanju spletnega portala Požareport so pismo Jankovića prejele stranke SD, LDS, TRS, SMS-Zeleni, Demokratična stranka dela in stranka Zares. V prvih petih so že v četrtek potrdili, da so pismo prejeli, v stranki Zares pa so to za STA potrdili danes. Kot je zapisal predsednik Zares Pavel Gantar, se na pismo še niso formalno odzvali, saj bodo to storili po sestanku kolegija predsednika stranke. Dodal je še, da v osnovi podpirajo sodelovanje na posameznih projektih.