Gradbeni material, s katerim so delavci Vegrada predlani obnavljali hišo Dimičeve in Horvata v soseski Murgle, naj bi bil bil po navedbah Žurnala24 namreč namenjen gradnji stanovanjske soseske Celovški dvori.

Na policiji so za brezplačnik pojasnili, da so preiskovalci na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo zoper tri osebe zaradi utemeljenega suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Po neuradnih informacijah gre za Horvata, tedanjo šefinjo Vegrada Hildo Tovšak ter njenega nekdanjega namestnika in tesnega sodelavca Mateja Košiča.

Kot poroča časnik, pa so viri iz policijskih vrst dodali še, da bo zelo verjetno poleg treh naštetih kazensko ovadena tudi Dimičeva. Preiskovalci sedaj neuradno preverjajo predvsem to, ali se je za gradbena dela dogovarjal Horvat ali Dimičeva. Prav tako menda še ni povsem jasno niti to, kdo naj bi se z njima dogovarjal v imenu Vegrada. Pogodbe za gradbena dela naj bi namreč večkrat podpisal Košič, piše Žurnal.

Žurnal pojasnjuje še, da se Dimičevi in Horvatu obeta, da bosta v kratkem izgubila tisto polovico hiše, ki je v lasti Horvata. Sodišče bi jo namreč že v kratkem lahko prodalo na dražbi. Na njegovem deležu hiše je od konca lanskega leta vpisana hipoteka, ker podjetju Reflex iz Gornje Radgone dolguje skoraj 18.000 evrov. Na ljubljanskem okrajnem sodišču so pojasnili, da postopek nadaljnje prodaje nepremičnine poteka in je trenutno v fazi založitve predujma za stroške cenitve nepremične.