V odgovoru podpisnikom peticije je Rebolj pojasnil, da poziva o takojšnjem podpisu pogodbe o zaposlitvi Dumića ne sprejema. "Konfliktna komunikacija, ki ste jo izsilili, je za akademsko okolje nesprejemljiva," je navedel kot prvi razlog. Nadalje je pojasnil, da so katedre tiste, ki na določenem področju skrbijo za organizacijo pedagoškega in raziskovalnega dela ter predlagajo dekanu nove sodelavce, kar pa se v primeru Dumića ni zgodilo. Prav tako naj bi katedra za zdravstveno nego ne izražala potrebe po zaposlovanju za nedoločen čas, saj pedagoške obveze na svojem področju pokriva s trenutno zaposlenimi sodelavci.

"Glede na večinoma zelo dobre študentske ocene sodelavcev katedre ne dvomim v visoko kakovost njihovega pedagoškega dela, zato tudi ne vidim utemeljitve vaše zaskrbljenosti za kakovost študijskega procesa," je rektor še zapisal v odgovoru 110 študentom zdravstvene nege, ki so na rektorja na začetku tega meseca naslovili protestno pismo. Dumić je bil na fakulteti za zdravstvene vede zaposlen od 1. decembra 2009 do 30. novembra 2011, nato pa mu pogodbe niso več podaljšali. Po prepričanju Dumića in omenjene skupine študentov je razlog za prekinitev delovnega razmerja zarota proti njemu. Po pojasnilu rektorja pa se je Dumiću iztekla pogodba o zaposlitvi za določen čas.

Rektor je prejšnji teden povabil nezadovoljne študente na sestanek, na katerem so dali rektorju teden dni časa, da zadevo še enkrat premisli. Medtem so svoje nezadovoljstvo izkazovali tudi s protestnimi akcijami pred rektoratom. "Ne bomo pristajali na njegovo vmešavanje v avtonomijo naše fakultete, zniževanje kakovosti študija in ignoriranje sklepov organov naše fakultete, v katerih tudi mi soodločamo. Jasno se je izkazalo, da bi bilo potrebno na naši fakulteti dodatno zaposlovati pedagoški kader in ga ne zmanjševati," je v sporočilu za javnost zapisala študentka Natalija Gorički.