O prijavi so sprva sicer pisale Finance na svoji spletni strani. V Komisiji za preprečevanje korupcije pa so za STA poudarili, da primera še ne obravnavajo, ker še nista bila preverjena verodostojnost in utemeljenost prijave. Komisija namreč mora najprej ugotoviti, ali zadeva glede na zakonske določbe spada pod njihovo pristojnost in šele na osnovi prvotne ocene navedb sprejme odločitev, ali bo zadevo sploh obravnavala.

Če sta izpolnjena oba pogoja, komisija prične s preiskavo. V nasprotnem primeru je postopek zaključen, prijava pa arhivirana, so navedli v protikorupcijski komisiji. Sam prejem prijave suma korupcije tako še ne pomeni, da so navedbe dejansko utemeljene oziroma da gre za kršitve iz pristojnosti komisije, zato je vnaprejšnje sklepanje zgolj na podlagi informacije, da je komisija prijavo prejela, lahko neutemeljeno in zavajajoče, še pojasnjujejo na komisiji.

Pezdir je v Pogledih Slovenije izrazil prepričanje, da mu kredibilnosti s tem dogodkom nihče ne bo zbil. Kot je dejal, se mu vse skupaj zdi celo smešno. "Tudi žene Rada Pezdirja morajo biti v eni službi in ta prijava, ki se je zdaj zgodila, mene celo veseli, ker bo eno zgodbo verjetno dokončala," je še povedal.

Pezdir je sicer prejšnji teden v kolumni v Financah opozoril na to, kako delujejo mehanizmi slovenske korupcije in obsodil poskuse, da bi prek njega vplivali na odločitve finančnega ministra Šušteršiča. V današnji kolumni omenjenega časnika je znova pisal o omenjenih mehanizmih, tokrat pa je navedel tudi tri primere, pri čemer pa ne omenja imen vpletenih.