"To, kar delajo, je nekaj neverjetnega," je novinarjem dejal Vaskrsić. Pojasnil je, da se ni najavil ali prosil za sprejem v državnem zboru, doslej ga tudi nihče ni sprejel, kljub temu pa upa, da se bo kdo odzval. O današnjem protestu je sicer obvestil državljane.

Vaskrsić zagotavlja, da se iz hiše, ki so mu jo prodali na dražbi, ne bo izselil. "Če bo treba, da bom v njej umrl, bom pač umrl," je odločen. V petek bo sicer potekala deložacija nepremičnine, ob čemer Vaskrsić v podporo pričakuje čim več ljudi. Take zadeve se morajo namreč po njegovih besedah končati, zoper njega in druge ljudi.

Po prepričanju člana gibanja 15o Irfana Beširovića je sramota, da za 120 evrov prodajo hišo in družino dajo na cesto. Po njegovih besedah tudi upnik ni zahteval izvršbe na hišo Vaskrsića. Vlada mora to zakonodajo čim prej spremeniti, je menil Beširović.

Sicer je premier Janez Janša v ponedeljek naročil ministru za pravosodje in javno upravo Senku Pličaniču, naj do četrtkove seje vlade pripravi poročilo o tem primeru. Na podlagi poročila bo vlada pripravila spremembe neprimernih predpisov ali pa zahtevala revizijo spornih primerov.

Pličanič pa je ob primeru Vaskrsić napovedal, da bodo preučili tudi ustreznost zakonodaje, ter opozoril, da ni in ne sme biti namen hitri javni linč kogarkoli - institucij ali posameznikov.

Podpredsednica vrhovnega sodišča Nina Betetto je v zvezi z omenjenim primerom v torek odredila službeni nadzor z namenom, da se raziščejo vsa sporna dejstva glede izvršilnih postopkov in dražbe nepremičnin v primeru.