Kucler Dolinarjeva, sicer tudi mestna svetnica, je na novinarski konferenci napovedala, da bo, če bo izvoljena za županjo, uvedla lokalni indeks sreče, ki ga uvajajo mnoge države po svetu. Ta bo po njenih besedah merljiv in razmeroma objektiven pokazatelj kvalitete življenja o zadovoljstvu, predvsem pa o sreči Ljubljančanov.

"Nosilci politik bomo lahko na tej podlagi odpirali nova obzorja in poti za spremembe, predvsem kvalitetnega in zdravega okolja," je poudarila.

Med prioritetami svojega programa je izpostavila 200 kilometrov še neizgrajene kanalizacije s pomočjo evropskih sredstev, varovanje vodovarstvenih področij, razširitev centralne čistilne naprave in boljšo organizacijo prometa v mestu.

"Zmanjšali bomo dnevno migracijo vozil z uvedbo hitre avtobusne krožne linije in izgradnjo dodatnih P+R parkirišč ter spodbudili elektrifikacijo javnega prometa in uredili mrežo povezanih kolesarskih poti," je pojasnila in dodala, da naj bi še v tem mandatu sprejeli odločitev o uvedbi tramvaja.

Omenila je še odpiranje mesta podjetniškim pobudam ter oddajo praznih poslovnih prostorov po minimalni ceni. Dolg v mestnem proračunu pa bi Kucler Dolinarjeva zmanjšala s fiskalnim pravilom "porabiš lahko toliko, kolikor imaš". Manjkajoči denar bi nadomestili z boljšim črpanjem evropskih sredstev ter racionalnejšo organizacijo mestne uprave in javnih podjetij, je še navedla Kucler Dolinarjeva.