Rožej ocenjuje, da mora Ljubljana v času krize delati s tistim, kar ima. Med projekti zato izpostavlja koriščenje javnih in zasebnih gradbenih parcel, ki niso v uporabi, denimo tudi za gradnjo otroških igrišč.

Rožej je tako za spodbujanje socialnega podjetništva in samozaposlovanja mladih, prenovo otroških vrtcev in drugih javnih zavodov, ponovno pa bi bilo treba po njegovem mnenju oživiti vrtičkarstvo.

Zavzema se za krepitev programov za povečanje energetske varčnosti in rabe alternativnih virov, medtem ko bi bilo nadaljevanje postopkov za gradnjo garažne hiše pod mestno tržnico po njegovih ocenah nesmiselno. Meni tudi, da bi bilo treba za obdobje nadaljnjih dveh let zadržati cene komunalnih storitev.

Trend zadolževanja Ljubljane je po ocenah Rožeja zaskrbljujoč, ob čemer poudarja, da v času krize vsega obljubljenega ne bo moč izvesti in bo treba nekatere prioritete usmeriti v smer trajnostnega razvoja. Ocenjuje še, da je mesto Ljubljana doslej več naredilo na učinkovitosti, manj pa na transparentnosti.

Vnovična kandidatura Zorana Jankovića za župana je po prepričanju kandidata Zares "legalna, koliko je legitimna", pa bodo pokazali volivci v Ljubljani. Vse stvari, ki so možne, namreč "niso nujno tudi dopustne", meni Rožej. Ob tem tudi predsednik Zares Pavel Gantar pravi, da je Jankovićeva kandidatura sicer osebna odločitev, sam pa ocenjuje, da bi moral Janković sprejeti odgovornost za vodjo opozicije.

Rožej tako pričakuje, da bo njegovo ime med tremi najpogostejšimi odgovori na vprašanje, koga želijo v Ljubljani za nadomestnega župana ali županjo. Ljubljana po njegovem prepričanju še ni najlepše mesto na svetu, lahko pa to postane.