"Zanima me glas ljudstva v zvezi s "krompirjevimi počitnicami". Bi raje podaljšali zimske?" je uporabnike na twitterju vprašal Žiga Turk.

Na njegov tvit se je odzvalo vrsto tistih, ki ga spremljajo. Nekateri so bili kratki in jedrnati, ki so Turku odgovorili, da se z ukinitvijo jesenskih počitnic, ki so ponavadi konec oktobra ali začetek novembra, ne strinjajo. Spet drugi so bili nad idejo navdušeni. "Absolutno. Ukiniti tki. "krompirjeve počitnice"in podaljšati zimske za dva tedna skupaj," je tvitnil darkob.

Daljši dopust je težje dobiti

Spusavec je dodal drugačen predlog: "Ne, bi pa zimske prestavil na konec januarja oz. prvi teden ferbuarja (saj veste: boljši sneg in nižje cene :) )." Uporabnik z vzdevkov hayjdyXP je poudaril, da so krompirjeve počitnice odlične in da starši težko vzamejo dvakrat letno po dva tedna dopusta. "Lažje je večkrat po en teden," je dodal.

Turk je med odzivi še dodal: "V primeru dveh tednov zimskih počitnic bi bil en teden lahko isti za vso državo."

Čeprav so uporabniki opozorili, da twitter ne predstavlja glas ljudstva, se jih je večina strinjala, da je več krajših počitnic boljših. Prav tako so nekateri pozvali k ponovno ločenim počitnicam februarja.

Kaj pa pravi stroka?

Oglasila pa se je tudi stranka LDS, ki je Turku sporočila: "Je ob glasu ljudstva (na tviterju!) še kaj vreden tudi glas stroke?" Omenjeni tvit je sprožil nekaj negodovanj, LDS pa je vztrajala, da je to stvar šolske stroke.

Razpravo je za tem zaključil tudi Žiga Turk, ki je dodal: " OK, hvala. Vidim, da enoglasne podpore za 0+2 tedna počitinic ni."

Odločitev ministrstva glede šolskih počitnic predvidoma do konca maja

Odločitev o tem, kako bodo zimske šolske počitnice organizirane v prihodnje, bo sprejeta predvidoma do konca maja, ker mora biti šolski koledar objavljen najkasneje junija, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Kot so zapisali, so razmišljanja o tem šele na začetku.

Na ministrstvu so zapisali, da bodo resno razmislili o tem, kako naj bodo počitnice organizirane, saj je predvsem ureditev zimskih počitnic lani sprožila burne odzive javnosti.