Kot je povedal Filli, je imel RTVS lani 130,7 milijona evrov celotnih prihodkov. Ti so bili glede na leto 2010 nižji za 2,8 milijona ali 2,1 odstotka. Kljub temu pa je javni zavod v letu 2011 ustvaril presežek prihodkov nad odhodki v višini 177.000 evrov, je poudaril Filli in pojasnil, da je bilo to 159.000 evrov več od finančnega načrta in 157.000 evrov več v primerjavi z letom 2010. Sicer so po njegovih besedah celotni odhodki v letu 2010 obsegali več kot 130,5 milijona evrov.

V okviru poslovnih prihodkov so imeli v javnem zavodu v letu 2011 81,4 milijona evrov prihodkov od rtv-prispevka, kar je bilo 62,3 odstotka celotnih prihodkov. Prihodki od rtv-prispevka pa so bili za 561.000 evrov ali 0,7 odstotka višji od načrtovanih. Zaradi nevključitve višine rtv-prispevka v novelo zakona o izvrševanju proračunov za leti 2011 in 2012 je v januarju prišlo do izpada prihodkov od rtv-prispevka v višini dobrih 4,8 milijona evrov, kar pa je bilo že upoštevano v rebalansu proračuna RTVS.

Plodovi vidni aprila

Direktor Televizije Slovenija Janez Lombergar je v svoji predstavitvi dela televizije v preteklem letu dejal, da je bilo to posvečeno analizi stanja ter zasnovi celovite prenove in njeni izvedbi. Pojasnil je, da bodo plodovi tega dela vidni aprila v obliki novih oddaj ter z začetkom predvajanja novega programskega bloka. Lombergar je izpostavil, da so na televiziji uspeli ustvariti izjemno kakovostno uredniško ekipo, veliko pozornosti so namenili tudi izobraževanju in usposabljanju strokovnih sodelavcev.

Direktor Radia Slovenija Miha Lampreht je povedal, da po podatkih o poslušanosti Val 202 ostaja blagovna znamka številka ena, takoj za petami pa mu je prvi program. Dodal je še, da so na radiu lani izpeljali tudi popolno zvočno prenovo informativnih oddaj. V letu 2012 želi RTVS ohraniti vodilno vlogo v ponudbi raznovrstnih in kakovostnih programskih vsebin. Predvsem si z inovativnimi oddajami želijo pritegniti več mlajših gledalcev in poslušalcev, je povedal Lampreht.

Eno stopničko višje

Po zvočni prenovi informativnih oddaj Radia Slovenija, prvega in drugega programa, v aprilu načrtujejo tudi grafično prenovo Informativnega programa na Televiziji Slovenija. Spletni portal MMC pa je po podatkih merjenja obiskanosti spletnih strani MOSS v januarju dosegel tretje mesto med slovenskimi spletnimi portali in se tako pomaknil eno stopničko višje.