Skupščino so pripravili pred četrtkovim obiskom delegacije t. i. trojke - Evropske centralne banke (ECB), Evropske komisije in Mednarodnega denarnega sklada - v Sloveniji. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bo obisk zarotniško srečanje predstavnikov institucij, ki v interesu bank vsiljujejo politike zategovanja pasov, nagrajujejo krivce za krizo in kaznujejo njene žrtve.

Udeleženci skupščine so med drugim izpostavili, da je treba zavrniti podobo dolžnika, ki se vsiljuje posameznikom ter da se je treba upreti in zahtevati svoje pravice. "Koliko našega denarja je šlo za dokapitalizacije bank, ljudje pa stradajo," je povedal Irfan Beširević iz Gibanja 15o.

Kot je povedal Kurnik je bila skupščina prva v nizu dogodkov, ki se bodo končali z veliko mobilizacijo med 12. in 15. majem ter z blokado ECB in sedežev bank v Frankfurtu med 17. in 19. majem. "Namen skupščine je, da začnemo prenašati konflikt tudi na evropsko raven. Želimo opozoriti, da evropska vlada trenutno izvaja politike, ki jih narekujejo finančni trgi in banke, ki so pravzaprav zakuhale krizo in to na plečih tistih, ki krize niso povzročili," je dejal.

Četrtkove blokade bank bodo po Kurnikovih besedah bolj ali manj komunikacijske. Dodal je, da jih bodo blokirali z zmajem, ki simbolizira ECB v rokah ljudstev. "ECB je treba postaviti pod demokratičen nadzor, da bo začela delati za ljudi, ne pa za banke," je povedal.

Gibanje 16. marca načrtuje tudi zbor pred hišo družine Vaskrsić v Litiji, ki ji je litijsko sodišče zaradi dolga v višini 124 evrov hišo prodalo na javni dražbi. Kurnik je na skupščini dejal še, da bodo sindikate pozvali h generalni stavki zaradi napovedanih odpuščanj ter da bo gibanje izvedlo blokado parlamenta, ko bodo poslanci sprejemali rebalans proračuna.