Kangler je ob tem zatrdil, da rok za odpoved univerzijade v petek ni potekel, pač pa so v Mednarodni univerzitetni športni zvezi (Fisu) do takrat pričakovali odgovor. Po njegovih besedah bo Mestna občina Maribor Fisuju poslala odgovor v skladu z dogovorom s petkovega sestanka.

V njem bodo v Bruselj sporočili, da imajo v mestnem proračunu za leto 2012, ki ga bodo mestni svetniki prvič obravnavali prihodnji teden, še vedno načrtovane nekatere projekte, a bodo z njimi počakali na odločitev državnega zbora, ki je tudi sklenil, da Maribor skupaj s partnerskimi občinami gosti zimsko univerzijado 2013. Mariborski župan je namreč prepričan, da lahko samo poslanci sprejmejo dokončno odločitev.

Alternativne rešitve

Sicer pa Kangler verjame, da obstajajo tudi alternativne rešitve. Kot je dejal, do njega prihajajo informacije o tem, da Fisu že išče drugo primerno lokacijo za izvedbo dogodka. Ob tem je tudi dodal, da v Mariboru pripravljajo vso dokumentacijo, ki je doslej v zvezi z univerzijado nastala na relaciji med mestno občino, državo, Suso, Fisujem, organizacijskim odborom in drugimi partnerji, saj se želijo tako primerno pripraviti na morebitno odškodninsko tožbo Fisuja.

"Iz doslej zbranih dokumentov Mestna občina Maribor ne more odgovarjati za odpoved univerzijade," je prepričan župan Kangler.