Pri reševanju vprašanj Romov mora slovenska javnost bolj razumeti vlogo romskih žensk, je poudaril predsednik. Po njegovem mnenju je izvolitev nove predsednice sveta romske skupnosti Rošerjeve pomemben korak naprej pri organizaciji Romov v Sloveniji. Predvsem zato, ker postavlja v središče vlogo romskih žensk, ki skrbijo za družine in otroke, meni Türk.

Rošerjeva je po srečanju s predsednikom izrazila upanje, da si bodo z njeno izvolitvijo tudi romske ženske upale in prispevale k izboljšanju položaja romskih žensk ter ostalega romskega prebivalstva.

Na novinarsko vprašanje, ali se bo v prihodnje srečala tudi s predstavniki nove vlade, je Rošerjeva odgovorila, da upa, da se bo in da jim bo imela priložnost predstaviti romsko tematiko.

Rošerjeva je tudi izrazila upanje, da nova vlada ne bo varčevala tudi pri reševanju in izvajanju ukrepov na področju romskih vprašanj. "Če bodo varčevali tudi na tem področju, bo to poslabšalo položaj Romov v Sloveniji," je dejala.

Sicer je Rošerjevo na volitvah 25. februarja podprlo 14 od 17 prisotnih članov sveta romske skupnosti. Štirje člani sveta pa se seje niso udeležili.