Z veleposlanikom Mussomelijem sta se zavzela za odprt dialog in krepitev sodelovanja na vseh področjih. Strinjala sta se, da je na področju gospodarstva in investicij še veliko možnosti za krepitev sodelovanja med Slovenijo in ZDA.

Minister Erjavec je veleposlaniku ZDA na vljudnostnem srečanju predstavil tudi ključne prioritete svojega dela. Pri tem je izpostavil pomen odličnih odnosov in reden dialog s sosednjimi državami ter krepitev sodelovanja s strateškimi partnerji, med katere šteje tudi ZDA, pojasnjujejo na MZZ.

Zahvala za slovenski prispevek

Veleposlanik Mussomeli pa je pozdravil ministrovo napoved nadaljnjega udejstvovanja Slovenije na področju Zahodnega Balkana in se zahvalil za slovenski prispevek pri krepitvi mednarodne varnosti, zlasti v Afganistanu, so še izpostavili na MZZ.

Tudi z avstrijskim veleposlanikom v Sloveniji Kubeschem je Erjavec govoril o zelo dobrih dvostranskih odnosih med državama. Pri tem je poudaril, da bo nova priložnost za poglobitev odnosov 20. marca, ko bo na vabilo avstrijskega kolega Michaela Spindeleggerja obiskal Dunaj.

Z veleposlanikom sta se sicer strinjala, da med državama poteka intenzivno in vsestransko sodelovanje ter reden in konstruktiven dialog na številnih področjih in na vseh ravneh. Erjavec je tudi izpostavil, da je nadaljnji razvoj političnega in gospodarskega sodelovanja s sosednjimi državami zunanjepolitična prioriteta Slovenije, so še sporočili z MZZ.