Jazbinšek, ki je sicer za ljubljanskega župana kandidiral že večkrat, med drugim tudi poudarja, da bo treba v Ljubljani najprej "dokončati tisto, kar vsi pravite, da je dokončano". Kot pojasnjuje, so med drugim to Barjanka, Vzhodni park, povezave ob Gradaščici in Kongresni trg.

Prav tako pa se je treba po njegovih besedah usmeriti tudi na projekte, ki še niso začeti. To sta med drugim prenova Plečnikovega stadiona in Potniški center Ljubljana. Ob tem Jazbinšek poudarja tudi, da je treba nekatere projekte, ki jih je zastavil donedavni župan Zoran Janković, znova preveriti, saj niso v redu zastavljeni. Tako se, denimo bazena na Iliriji po njegovih besedah ne more zgraditi, saj za to ni dovolj prostora.

Glede morebitne Jankovićeve vnovične kandidature za župana Jazbinšek pravi, da se tako sistemska korupcija vrača v mestni svet.

Jazbinšek je sicer kritičen tudi do odnosa mesta do javnih podjetij in dogajanja v zvezi z Lekarno Ljubljana. Kot pravi, so "na isti poziciji izčrpavanja javnega sektorja tako levi kot desni". Jazbinšek je kritičen tudi do tega, da je bil Marko Jaklič na čelo Lekarne Ljubljana izvoljen na osnovi programa, v katerem si med drugim prizadeva za prodor Lekarne Ljubljana v Slovenijo in razvoj grosista.

Rok za vložitev županskih kandidatur se izteče danes ob 19. uri. Doslej so kandidaturo vložili predsednica ljubljanskega odbora NSi Mojca Kucler Dolinar, ki bo na volitvah nastopila tudi s podporo SDS, Matjaž Glavan iz SLS, podpredsednik stranke Zares Vito Rožej, Jože Drnovšek iz stranke Naprej Slovenija in predsednik Stranke enakopravnih dežel Jožef Jarh. Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković, ki je moral župansko mesto po izvolitvi v DZ zapustiti, pa bo svojo odločitev o morebitni vnovični kandidaturi za ljubljanskega župana sporočil popoldne.