Türk je dejal, da Občina Prebold nima rešenega problema poplavne varnosti. Na tem področju, ne samo v Preboldu, temveč v celotni državi, je po predsednikovih besedah treba storiti veliko več. Predsednik si je ogledal tudi dom starejših in ocenil, da je ta dom zelo lepo zaživel. V podjetju Odelo pa si je ogledal proizvodnjo avtomobilskih luči.

Kot je dejal predsednik, prav Odelo daje novo industrijsko vsebino Preboldu, ki je bil vrsto let znan po tekstilni industriji, zdaj pa postaja znan po proizvodnji avtomobilskih luči. Türk ocenjuje, da je proizvodnja v Odelu vrhunsko organizirana, podjetje pa je ponudilo zaposlitev lepemu številu ljudi.

Družba Odelo je uveljavljen proizvajalec visokokakovostnih zadnjih luči, tretjih zavornih luči in smernikov za avtomobile t. i. premium razreda. V Nemčiji in Sloveniji ima družba skupno pet obratov. Lani je to podjetje prešlo v 100-odstotno last družbe Bayraktarlar Holding s sedežem v Istanbulu.

Odelo maja letos načrtuje odprtje novih, več kot 8000 kvadratnih metrov proizvodnih površin, ki bodo še dodatno pripomogle k dvigu standardov proizvodnega procesa. Družba trenutno zaposluje okoli 700 delavcev, letos pa načrtuje okrog 105 milijonov evrov prometa.