Štirje so pojasnili, da bodo podatke javnosti razkrili po tem, ko jih bodo posredovali Komisiji za preprečevanje korupcije. Rok se izteče mesec dni po nastopu funkcije, torej 10. marca. Brezplačnik je ministre spraševal o lastništvu nepremičnin in deležev v podjetjih ter o delnicah, o lastništvu avtomobilov oziroma drugih prevoznih sredstev, lastništvu umetniških zbirk, o kreditih in depozitih.
Kar trije ministri od osmih se vozijo v volkswagnu touranu, trije pa so lastniki drugih znamk nemških avtomobilov. Tisti, ki so odgovorili, razen nekaj delnic nimajo deležev v podjetjih, v povprečju pa so se največkrat odločali za nakup delnic NKBM.

Po podatkih brezplačnika je Radovan Žerjav, minister za gospodarstvo, lastnik polovice 286 m² velike hiše v Krogu pri Murski Soboti in dveh osebnih avtomobilov – BMW 523i in volkswagen tourana. Obe vozili sta iz leta 2005. Žerjav je tudi lastnik 27 certifikacijskih delnic Petrola in depozit na banki, ni sporočil, koliko ga je.

Vizjak ima dve zidanici

Andrej Vizjak, minister za delo, družino in socialne zadeve, ima v Brežicah okoli 300 m² veliko podedovano hišo, objekt velik 70 m², dve gradbeni parceli in 50 m² poslovnega prostora. Kot piše Žurnal24, je Vizjak lastnik dveh zidanic – v Zgornji Pohanci in na Sromljah. Vozi citroën C5 letnik 2008. Ima 12 certifikatskih delnic Petrola, 101 delnico NKBM ter 10 tisoč evrov na banki. Podedoval je umetniške slike.

Ljudmila Novak, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu ima od nepremičnin v lasti slabega 1,5 hektarja kmetijskih zemljišč in 440 m² gradbene parcele v Občini Šentilj. Novakova je tudi lastnica vozil volkswagen golf TDI iz leta 2009 in volkswagen touran iz leta 2005. Privarčevanih ima manj kot 10 tisoč evrov.

Hojs nima avtomobila

Karl Erjavec, minister za zunanje, je za brezplačnik sporočil podatke, ki jih je obelodanil že v času predvolilne kampanje. Je lastnik stanovanja v Ljubljani in hiše v Naklem; velikosti ni izdal. Erjavec vozi audi A5 iz leta 2007. Prihranil je 20 tisoč evrov, v višini 15 tisoč evrov pa je najel posojilo za investicijo v hiši. Kot zatrjuje, nima ne delnic ne deležev v podjetjih.

Aleš Hojs, minister za obrambo, ima v Ljubljani 110 m² veliko vrstno hišo in 68 m² veliko stanovanje. V okolici Ljubljane je lastnik polovice hiše, velike 180 m², in 740 m² zazidljivega zemljišča. Hojc je lastnik 42 delnic NKBM, 28 delnic Save Re, 29 delnic Zvona dva ter 55,51 enote vzajemnega sklada Raiffeisen Energie in 55,32 enote Raiffeisen Osteuropa. Izpostavil je, da ima za 138 tisoč evrov neodplačanih kreditov. Kot zanimivost: Hojs avtomobila nima.

Černač ima 230 delnic Krke

Zvonko Černač, minister za infrastrukturo in prostor, je za brezplačnik razkril, da je lastnik polovice vrstne hiše, velike 106 m², polovice stanovanja v obsegu 35 m², volkswagen tourana iz leta 2003 in suzuki grand vitare iz 2004. Prihranke na banki ima, ni pa povedal, koliko. Černač ima v Nacionalni stanovanjski varčevalni shemi okoli 75 tisoč evrov prihrankov. Hkrati ima za okoli 70 tisoč evrov kredita. V lasti ima 230 delnic Krke, 39 delnic NKBM in 250 delnic Istrabenza.

Franc Bogovič, minister za kmetijstvo in okolje, je v Koprivnici solastnik hiše, kjer živi z družino, v Brestanici pa solastnik domačije, kjer živijo soprogini starši. Z ženo sta imata ob svoji hiši tudi gospodarsko poslopje, ki ga uporabljata za spravilo kmetijskih strojev in skladišče, saj sta lastnika 12 hektarov velike domačije z nasadom jabolk, travniki in gozdom. Franc Bogovič se prevaža z opelom insignio iz leta 2009, v lasti pa ima tudi traktor same frutteto, letnik 2006.

Gorenak ima dva pašnika

Vinko Gorenak, minister za notranje zadeve, je lastnik 70 m² velike stanovanjske hiše, 165 m² gospodarskega objekta in dveh pašnikov. Vozi renault scenic in ima avtodom carado, ki je vreden 37.000 evrov. Gorenak ni lastnik delnic, deležev v podjetjih ali umetniških zbirk. Kot je za brezplačnik razkril, ima še za 15 tisoč evrov kredita.