Februarska povprečna dnevna temperatura zraka v obdobju od 1991 do 2010 znaša 2 stopinji Celzija, povprečna temperatura letošnjega februarja je za pol stopinje Celzija višja. Zagotovo bo k višjemu februarskemu povprečju doprinesla sedanja občutna otoplitev. Kot je razvidno iz spodnjega grafa, je povprečna temperatura v Ljubljani najvišjo povprečno dosegla 24. februarja.

Vir: Arso

Sonca pa nam ne bo manjkalo niti v naslednjih dneh. Za danes je sicer napovedana manjša ohladitev, ponekod tudi padavine. Po podatkih Arsa več sonca sledi že to popoldne, predvsem v vzhodnih krajih pa bodo še možne plohe.

Najvišje temperature bodo od 8 do 11, na Primorskem do 16 stopinj Celzija. Jutri bo sončno, veter bo slabel, najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne pa od 7 do 11 stopinj Celzija.

V torek bo na zahodu države delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno, termometer bo nameril do 10 stopinj Celzija. V sredo bo sončno in čez dan spet toplo, po podatkih Arsa naj bi bilo tudi do 17 stopinj Celzija, dan kasneje še stopinjo več.

Podrobnejšo vremensko napoved lahko spremljate tukaj