Danes bo sprva pretežno jasno, se bo pa tekom dneva zmerno pooblačilo, živo srebro se bo danes povzpelo od 7 do 12 stopinj.

Že jutri pa nas čakajo že prave pomladne temperature.  Če smo še pred kratkim zmrzovali na 15 stopinjah pod ničlo, se bo že jutri ozračje ogrelo tudi do 19 stopinj Celzija. Tudi v soboto in nedeljo nas čez dan čaka prijetnih 15 stopinj Celzija.

Konec tedna bo povečini jasen, šele v nedeljo se bo postopno pooblačilo.

Čeprav se bodo mnogi lepega vremena razveselili in se večina ne bo branila toplejših sončnih žarkov, pa iz ARSA opozarjajo, da je narava trenutno še vedno v fazi zimskega mirovanja in zato ekstremne spremembe negativno vplivajo na njeno stanje.

Nenadna otoplitev ima še posebno slab vplliv na rastline, je za MMC opozorila Andreja Sušnik iz ARSA. ''Rastline so se že tako utrudile nizke temperature in pomanjkanje snežne odeje'', sedaj pa jih čaka še otoplitev. "Če bi to obdobje toplega vremena trajalo, bi se začelo prebujanje rastlin, kar sicer za ta čas ni nič neobičajnega", ekstremene spremembe pa niti na človeka niti na katerikoli drugi živi svet ne vplivajo dobro.

Vsekakor dodatna pozornost na to, kako toplo se boste oblekli ne bo odveč.

Več o vremenu si lahko preberete TUKAJ.