Predstavnik združenja izvajalcev pristaniških storitev Dušan Gak, ki predstavlja tudi podjetje Nedjo, d. o. o., je za Delo povedal, da so ga zmotile v javnosti in na tiskovnih konferencah večkrat izrečene besede Predraga Topića na račun svojih delodajalcev. Po Gakovem mnenju si Topić česa takega ne bi smel dovoliti. Zato so sklenili pojasniti, da je bila njihova odločitev o prekinitvi delovnega razmerja posledica številnih hudih kršitev, ki jih je predsednik sindikata zagrešil.

Gak je za časnik pojasnil, da je Topić do avgustovske stavke normalno opravljal svoje delovne obveznosti in za to prejemal tudi solidno plačo, ki je znašala več kot tisoč evrov neto na mesec. Avgusta je opravil le 93 ur, septembra 73, oktobra 74, novembra 73, decembra 96 in januarja 45 ur dela. Povedal je, da je bil vsak mesec približno po deset dni za njih nedosegljiv, zato so mu za november in december pisali po deset dni dopusta. Gak pravi, da so decembra in prve dni januarja tudi natančneje spremljali Topićeve odhode z dela in ugotovili, da je šestkrat odšel prej, nekajkrat tudi več ur prej. To dokazuje evidenca na luškem vhodu. Nenavadno se jim tudi zdi, da je moral pred javnostjo nastopiti s ponarejenimi podatki zdravniškega spričevala, iz katerega je mogoče jasno razbati, da je nekdo pozneje vnašal datume, po katerih naj bi imel zdravniški pregled pet dni prej, preden ga je res imel.

Srečali se bodo na sodišču

Nad takim izjavami pa je Topić ogorčen. Za Delo je pojasnil, da si je pred protestom pisal vsako uro svojega dela, kar dokazuje, da je delal zelo veliko in tudi največ, saj je bil med delavci, ki so delali tudi 11 izmen zapored. Povedal pa je, da so ga po stavki vse manj klicali na delo. Kot pravi, je vedno opravil vse delo, ki mu je bilo naloženo. Glede domnevnega ponarejanja datumov zdravniškega spričevala, o katerem ne ve, kaj naj bi mu prinašalo, pa Topić pravi, da je stvar presegla meje. O tem bodo tako in tako govorili na sodišču, in če sodišče dokaže, da so v ambulanti ponarejali spričevalo, potem je treba krivca najstrožje kaznovati, če pa se izkaže, da to ni res, naj se kaznuje tisti, ki govori neresnice. Topić, ki komaj čaka začetek sojenja, je za Delo povedal, da bodo predlagali, naj bodo obravnave javne.