Prvo ovadbo so podali zoper komisijo mestnega sveta za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter Jadranko Dakić, podžupanjo in vodjo sveta Lekarn Ljubljana.

Jazbinšek namreč meni, da mestni svet v predlogu Sklepa o soglasju ni podal pravilne obrazložitve "glede referenc Marka Jakliča pred nastopom mandata v Lekarnah Ljubljana, glede uspešnosti vodenja LL v mandatu 2008-2012 in glede verodostojnosti njegovega izkazovanja svoje strokovne usposobljenosti".

Dakićevo pa Jazbinšek sumi zavajanja mestnega sveta in javnosti z neresnično interpretacijo poslovnega načrta.

Mestnemu svetu in Dakićevi Jazbinšek tako očita zlorabo uradnega položaja, malomarnost in zavajanje, ob čemer naj bi prišlo tudi do kršitev statuta in poslovnika o delu mestnega sveta MOL.

Ovadil tudi Čerina in Bregarja

Druga ovadba pa je zoper podžupana MOL in trenutnega v.d. župana Aleša Čerina ter načelnika službe za organizacijo dela mestnega sveta MOL Matjaža Bregarja. Predmet ovadbe je dopis protikorupcijske komisije mestnemu svetu, v katerem je komisija pozivala k opredelitvi o škodljivih posledicah imenovanja Jakliča za institucijo in funkcijo direktorja Lekarn, poročajo Finance.

Bregarju in Čerinu Jazbinšek očita, da je bil dopis namesto svetnikom posredovan županu, mestni svet pa ga je pridobil šele potem, ko je zadeva prišla v medije.