Na spletni Univerze v Ljubljani se je včeraj pojavila novica o velikem napredku ljubljanske univerze na lestvici spletne strani Webometrics. Vendar pa so nekateri naši bralci novico napačno interpretirali, saj se je na dejstvo, da gre za lestvico kakovosti spletnih strani, nanašala le besedna zveza "spletna lestvica".

V obliki sporočila za javnost so z Univerze v Ljubljani enako vest poslali tudi različnim slovenskim medijem, ki so novico povzeli na podoben način.

Za komentar na objavljeno vest smo se obrnili na tiskovnega predstavnika Univerze v Ljubljani, kjer so nam pojasnili, da je "na spletni strani Univerze v Ljubljani je jasno navedeno, da gre za "rangiranje mednarodne spletne lestvice univerz na svetu Webometrics (http://webometrics.info). Ker je rangirnih lestvic več in vsaka daje prioriteto neki določeni dejavnosti, smo objavili tudi link na uradno stran rangiranja Webometrics, kjer je predstavljena tudi metodologija."

Webometrics objavlja lestvico že vrsto let in letos smo uvrščeni na izredno visoko mesto, bistveno višje kod kadarkoli doslej, na kar smo upravičeno ponosni – napredovanje od lani je lahko preverljivo," sporočajo z UL in poudarjajo, da drži, da je Univerza v Ljubljani napredovala na tej lestvici univerz.