Kot piše Delo, sta se po neuradnih podatkih v obtožbi poleg Škoberneta znašla tudi nekdanji direktor Komunale Laško Marjan Salobir in celjski podjetnik Esad Ramić.

Milka Škoberneta so začeli kriminalisti preiskovati potem, ko so prejeli pismo Esada Ćehajića. Obtoženi je pisal o domnevni sodnikovi podkupljivosti, češ da je celjski sodnik v zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico zanj.

Domnevno podkupljivi celjski sodnik naj bi tako od Ćehajića prejel 9000 evrov podkupnine, zahteval naj bi še 50.000 evrov. Med policijsko preiskavo so mu kriminalisti navidezno izročili 18.000 evrov podkupnine, ki naj bi si jo nato razdelil s Salobirjem in Ramićem, del denarja pa je menda položil na bančni račun. Del izročene podkupnine so našli pri hišnih preiskavah.

Preiskovalni sodnik je za Škoberneta in Ramića odredil enomesečni pripor, ki so jima ga po skoraj treh tednih odpravili, Salobirja pa so po zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom spustili na prostost.

Kot piše Delo, so preiskavo proti celjskemu kazenskemu sodniku na ljubljanskem okrožnem sodišču končali 9. septembra lani, ker pa tožilstvo niti po treh mesecih ni vložilo obtožbe ali zahtevalo dopolnitev preiskave ali odstopilo od pregona, prav tako tudi ni vložilo zahteve za podaljšanje roka za pisanje obtožnice, je Škobernetov zagovornik 8. decembra lani na ljubljansko okrožno sodišče vložil predlog za ustavitev postopka.

Po mnenju Škobernetovega zagovornika Tomaža Bromšeta, ki je na državno pravobranilstvo vložil tudi odškodninski zahtevek, je bil za njegovo stranko nezakonito in neustavno odrejen pripor. Bromše je prepričan, da je tožilstvo kršilo zakon, saj niso niti zahtevali podaljšanja roka za vložitev obtožbe.