Ob domnevno negospodarnem najemu prostorov za občinski zavod, domnevno škodljivih in nedopustnih nakupih delnic z javnim denarjem, domnevno spornih kadrovanjih v občinski upravi in njenih javnih podjetjih je bila za vodjo novomeške svetniške skupine SDS kaplja čez rob Muhičeva torkova izjava, da občina ni našla partnerja oz. naložbenika za izgradnjo športne dvorane za sodelovanje pri evropskem prvenstvu v košarki leta 2013.

Kekcu se zdi, da so županove odločitve sprejete brez nujnega premisleka, finančnih analiz in realnih zmožnosti občinskega proračuna, hkrati pa naj bi bile povezane zgolj z zadovoljevanjem ozkih in osebnih ciljev posameznikov, ki v njegovem ozadju krmilijo novomeško politiko. Poleg naštetih sumov do občinskih svetnikov prihajajo tudi informacije o plačilni nesposobnosti občine in njenih velikih likvidnostnih težavah, ki so posledica neprofesionalnega vodenja in slabih odločitev v vodstvu sicer ene gospodarsko najuspešnejših slovenskih občin, je še zapisal Kekec.

V odzivu na njegovo pismo je Muhič danes povedal, da se bo na njegove očitke obširneje in argumentirano odzval v prihodnjih dneh. Vse sume, ki jih v svojem pismu navaja Kekec, bodo po županovih besedah preverile pristojne ustanove. Zaenkrat o odstopu ne razmišlja, bo pa ob dokazani krivdi to brez oklevanja storil, je pojasnil župan. Svetniška skupina SDS v občinskem svetu Mestne občine Novo mesto zaseda petino mest, v drugem krogu zadnjih županskih volitev pa je bil Kekec Muhičev protikandidat.