Gorškovo vožnjo službenega vozila znamke Renault (vozil se je iz službe domov) so opazili policisti specializirane enote za nadzor prometa in ga povsem naključno ustavili na delu štajerske avtoceste pred Celjem.

Na policiji so dogodek pojasnili: "Pri preverjanju veljavnosti prometnega dovoljenja je bilo ugotovljeno, da je rok za registracijo službenega vozila potekel. Pristojni delavci so takoj naslednji dan uredili potrebno prometno dokumentacijo.“

Gorška sicer policisti niso kaznovali, izrekli so mu le opozorilo zaradi vožnje brez veljavnega prometnega dovoljenja.

Koliko časa je minilo, odkar je vozilu potekla registracija, še ni znano, če pa je od poteka veljavnosti minilo več kot 30 dni, pa bi morali policisti vozilu odvzeti registrske tablice. "Za tak prekršek je sicer zagroženih od 300 do 500 evrov kazni, odvisno od tega, koliko časa je registracija neveljavna. Ker pa je lastnik vozila pravna oseba, torej policija, je denarna kazen lahko še višja,“ opozarjajo pri policiji.

Žurnal sicer poroča, da se je na ministrstvu za notranje zadeve, ki skrbi tudi za vzdrževanje vozil policije, pred kratkim upokojil uslužbenec, ki je za tovrstne zadeve zadolžen.