Projekt Hišni mojster, ki ga bo izvajalo Javno podjetje Okolje Piran, je drugi projekt župana Petra Bossmana iz sklopa socialnega podjetništva. Lani so namreč pričeli z izvajanjem projekta Dodelitev toplih obrokov, s katerim nadaljujejo tudi v letu 2012, navajajo na občini.

Pravico do storitev "hišnega mojstra" imajo gospodinjstva socialno ranljivih skupin, katerih mesečni dohodki ne presegajo osnovnega zneska 450 evrov za samsko osebo oziroma za 50 odstotkov povečan osnovni znesek za drugo in vsako naslednjo osebo v skupnem gospodinjstvu.

Osnovni kriterij je nezmožnost za delo v smislu omejitve gibanja in mobilnosti, prednost pa bodo imele samske osebe s statusom invalida in samske osebe, starejše od 60 let.

Posebni obrazec za izpolnitev vloge za pridobitev pravice do storitev "hišnega mojstra" lahko občani pridobijo v občinskem uradu za splošne zadeve, v glavni pisarni (vložišču) ali pa v obliki dokumenta, ki se nahaja kot priponka na spletni strani občine.

Občani morajo vloge posredovati na naslov občine po navadni pošti ali po elektronski pošti. Program bodo začeli izvajati po dokončnem sprejemu občinskega proračuna, trenutno pa že poteka sprejem vlog, so za STA še pojasnili na občini.