Jurša je danes ob robu izredne seje DZ pojasnil, da informacij o izrednem kongresu nima, da pa je v statutu stranke opredeljeno, na kakšen način je lahko sklican kongres. "In če bo sklican po statutu, potem kongres bo," je dejal. Tako možnost o sklicu izrednega kongresa stranke dopušča, a meni, da se ne bo realizirala.

Jurša tudi pravi, da znotraj stranke ni nobenih kolebanj glede glasovanja o kandidatu za mandatarja. Glede predvidenega prenosa tožilstva pod ministrstvo za notranje zadeve pa Jurša poudarja, da je Janša danes povedal, da se zadeve lahko še spreminjajo. Tako obstaja tudi možnost, da se zaradi tega vprašanja spremeni celo koalicijska pogodba, je dodal.

Sklepu sveta stranke DeSUS za vstop v desnosredinsko koalicijo so najbolj nasprotovali v pokrajinskih odborih Dolenjske in Podravja. Predsednik dolenjskega odbora Milan Lah je v petek za STA potrdil, da je obveščen o več izstopih iz stranke, s funkcije predsednika pa bo odstopil tudi sam. Sicer imajo težave tudi na območju Podravja, a večjega števila izstopov ne beležijo.