Časnik piše, da je svetovalec Apostolske nunciature Janusz Urbanczyk po koncu dražbe povedal, da bodo z Mestno občino Ljubljana kot lastnico omenjenega objekta v prihodnjih dneh podpisali pogodbo o nakupu, hkrati pa začeli pripravljati projekt za izdajo gradbenega dovoljenja za njegovo rekonstrukcijo.

Na vprašanje kdaj bodo začeli graditi, Urbanczyk ni povedal, prepričan pa je, da njegovo financiranje ni negotovo. Predvideva, da se bodo iz zdajšnjih cerkvenih prostorov na Krekovem trgu, v katerih gostujejo že 16 let, v lastno nunciaturo preselili še pred koncem prihodnjega leta.

Stavba iz leta 1913, ki jo je občina namenila za stalni sedež nunciature že leta 2006, ima 548 kvadratnih metrov neto tlorisne površine, pripadajo pa ji tudi garaža, dvorišče in sadovnjak. Kot piše Delo, je svetovalec Apostolske nunciature zagotovil, da bodo sledili predpisanim pogojem za njeno rekonstrukcijo. Po njih je dopustna tudi gradnja novega objekta ob predhodni odstranitvi objekta številka 13 v Ulici Janeza Pavla II. ter rekonstrukcija in dozidava objekta na številki 11. Med njima je dovoljeno zgraditi še povezavo z mostovžem in klet za servisne dejavnosti ter parkiranje.