Kot piše Delo, pa mu je tržaški župan vrnil, češ da je Popovič sprt z vsemi in da mu bo kmalu predstavil tržaške razvojne načrte. Provokativne besede koprskega župana so tržaški novinarji izkoristili in s tem dodobra izzvali tržaške politike. Boris Popovič je v pogovoru za Il Piccolo med drugim izjavil, da je, denimo, uprava Luke Koper tri leta spala in da se je koprsko pristanišče razvijalo samodejno, v tržaškem pristanišču pa da "spijo" že 20 let, zaradi česar ima koprsko prednost.

Na vprašanje, kaj takega je dosegel v Kopru, je Popovič odvrnil, da na njegova vrata trkajo kitajski in indijski investitorji. Za časnik je izjavil, da sta tako Trst kot Koper na strateški poziciji. Denarja za naložbe, je kolikor bi ga želeli. Toda investitorjev ne bo, tako Popović, če bodo v Trstu postavili plinske terminale. Koprski župan meni, da normalen človek take ponudbe ne more sprejeti, čeprav bi mu ponujali milijarde. Kot je povedal, sta to razumela župana Milj in Doline, Roberto Dipiazza ni. Popovič je v intervjuju še pojasnil, da je Cosolinija podprl samo zato, ker je nasprotoval uplinjevalniku.

Na vprašanje, kaj bi naredil v Trstu pa je odgovoril, da bi počistil tisto sramoto od nekdanje rafinerije v Žavljah. Kritičen je bil tudi do razmer v Sloveniji. Povedal je, da so največji sovražniki Slovenije Slovenci. Vsi proti vsem. Po njegovem mnenju kupe evropskih sredstev zapravljajo za neumnosti. Izrazil je upanje, da bo vlado prevzel njegov prijatelj Janša.

Župan Cosolini upa, da se bo lahko s Popovićem kmalu srečal in mu bo lahko pojasnil vse naše načrte za razvoj mesta. Povedal je, da bodo sredi februarja v Trstu pripravili dogodek, kjer bodo predstavili načrte in da bo med prvimi povabljenimi tudi župan Kopra.