Janković se je za tožbo odločil predvsem na podlagi treh člankov, objavljenih leta 2010. Kot pa je pojasnil danes, je bilo takih člankov, ki imajo isti podton in delujejo proti njegovi časti in ugledu, zelo veliko, več kot 15. Gre za članke, ki pišejo o domnevnih povezavah med družino Janković in podjetjem Taxgroup. Po navedbah časnika Finance naj bi namreč Klemen Šešok iz Taxgroupa s pomočjo Jankovićevega sina Jureta kupil kmetijska zemljišča na zunanji strani ljubljanske obvoznice med Brdom in Podutikom, ki so z novim prostorskim načrtom postala zazidljiva. Janković je namerno kupovanje zemljišč zanikal, članki pa da so mu povzročili tudi duševne bolečine. Jankovićev zagovornik Jožef Klavdij Novak je pojasnil, da so so očitki za njegovo stranko še posebej žaljivi in boleči, ker se mu očita zloraba položaja za osebno bogatenje in bogatenje prijatelja njegovega sina

Janković zahteva 30.000 evrov, vendar so na ljubljanskem okrožnem sodišču sprva poskusili s poravnavo, ki pa očitno ni uspela, saj so danes začeli z obravnavo. Nekdanji ljubljanski župan je pojasnil, da so članki, v katerih naj bi bile neresnične navedbe, pri njem povzročili veliko prizadetost, lahko pa tudi dokaže, da so mu povzročili veliko škodo. Kot je namreč pojasnil, so te članke nekatere politične stranke uporabile kot podlago za zahtevo po sklicu referenduma o ljubljanskem prostorskem načrtu, ki je postopek uveljavitve načrta zavlekel za tri mesece. Prav tako so se na te članke sklicevali v parlamentarni komisiji, ki jo je vodila "politično nasprotna stran". Povzetke teh člankov so uporabljali tudi v času pred volitvami v državnem zboru, je nadaljeval Jankovič, ki je prav tako prepričan, da so navedbe iz člankov uporabili nekateri posamezni poslanci, ko so pojasnjevali, zakaj mu ne bodo dali glasu, ko je prejšnji teden kandidiral za mandatarja. Še danes se namreč tej očitki pojavljajo, ko politični konkurenti nimajo drugih argumentov, uporabijo te navedbe, je izpostavil na sodišču.

Poudaril je, da so ugled, čast, dobro ime, poštenje, pravičnost in delavnost vrednote, od katerih ne odstopa, iz vsebine teh člankov pa je po njegovem mnenju razvidno, "da so namerno poskušali uničiti tisto, za kar si je prizadeval več kot 30 let". Nasprotno pa je odgovorni urednik Financ Peter Frankl menil, da gre za članke, ki "so nekaj povsem normalnega za demokratično okolje". Normalno se mu zdi, da so pred volitvami piše o politikih. "Morda si kdo tega ne bi želel, ampak to sodi v domeno nekih drugih držav," je dejal. Njegov zagovornik Andrej Simonič je dodal, da v člankih ni bil zapisan noben očitek storitve kaznivega dejanja. Finance so dobile informacijo glede zemljišč in to objavile v skladu z novinarskimi standardi ter pravico javnosti do obveščenosti. Na prihodnji obravnavi, ki bo 6. marca, bodo zaslišani novinarji Novica Mihajlović, Jaka Elikan ter Katarina Matejčič. Prav tako bodo na sodišče povabljeni Klemen in Matija Šešok iz Taxgroupa, Nevenka Jelovčan iz agencije Vaš dom ter nekdanja lastnika omenjenih parcel Aleš in Peter Seliškar.