Po informacijah portala, naj bi Durs Jankovića sumil storitve kaznivih dejanj oškodovanja upnikov, davčne zatajitve, zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in pranja denarja. Davčni inšpektorji naj bi že nekaj časa vršili davčni pregled Zorana Jankovića in povezanih podjetij.

Kot še piše portal, je za kazensko ovadbo že v soboto izvedel nekdanji predsednik republike Milan Kučan, menda od generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja. Takrat naj bi za ovadbo izvedel tudi predsednik republike Danilo Türk. Kučan in Türk naj bi takoj začela iskati "nadomestilo" za Jankovića, še poroča Pozareport.

Janković je na današnji novinarski konferenci zanikal, da bi bil z ovadbo seznanjen. "Zanimivo, da je ovadba zelo težka in da sta z njo seznanjena Türk in Kučan. Verjetno bi bilo dobro, da bi bil tudi jaz seznanjen s to ovadbo. Nič ne vem o tem," je dejal.

Ob tem je poudaril, da je omenjeno tematiko v nekem intervjuju omenil že prvak SDS Janez Janša, ko naj bi po Jankovićevih besedah dejal, da "je to, kar on doživlja na sodišču v zvezi s Patrio, 'mala malica' v zvezi s preiskavo, ki teče zoper Zorana Jankovića".

"Jaz sem že v času volitev pozival Durs in ostale, sedaj govorim isto, kar naj pridejo. Imajo vso pravico, jaz pa v pravno državo verjamem in ne vem o nobeni ovadbi. Zelo zanimivo pa je, da ve tisti, ki je bil drugi na volitvah, več o ovadbi zoper mene kot jaz sam," je še pojasnil Janković.