Družba MTG je na slovenski televizijski trg vstopila sredi leta 2006 in kar pet let uspešno gradila blagovno znamko TV3, saj se je tržni delež gledalcev v teh letih povzpel z 1 odstotka na današnjih 11 odstotkov.

Kot piše Žurnal24, pa se za nakup družbe v likvidaciji zanimal Sebastjan Vežnaver, direktor in solastnik Pink Si. Medtem ko direktor TV3 Gregor Memedović novice ni želel komentirati, je Vežnaver govorice potrdil.

Sebastjan Vežnaver je za brezplačnik pojasnil, da so za TV3 oddali ponudbo in obljubil, da bodo, če bodo Švedi njihovo ponudbo sprejeli, televizijo ohranili takšno, kot je, družbo pa konsolidirali.

Direktor Pink SI pojasnjuje, da je treba vedeti, da TV3 nima ne studiev ne tehnične podpore, ki jih Pink SI ima, zato pa ima dober marketing, ki ga Pink SI nima. Po informacijah brezplačnika ima Vežnaver veliko dela tudi z lastno televizijo, kjer se, potrjeno, pripravljajo na prisilno poravnavo.

Kot piše Žurnal24, naj bi imala Pink Si nekaj manj kot dva milijona evrov dolgov, zaposleni in honorarni delavci naj bi čakali na plače za zadnjih nekaj mesecev, tekoče pa naj ne bi potekalo niti plačevanje najemnine za prostore v BTC.

Matjaž Sogorič, direktor podjetja Maros, ki televiziji Pink Si oddaja prostore, tega za brezpčanik ni želel komentirati, Vežnaver pa trdi, da nekaj denarja sicer res dolgujejo, a je vse v okvirih.

Direktor Pink SI je še povedal, da se prisilna poravnava ne pripravlja zaradi dolgov, temveč zaradi okostnjakov, ki padajo iz omare, dolgovi pa niso zunanji, ampak jih imajo samo do matične hiše (Pink Media Group, op. a.). Dodal je, da zaposleni na Pink Si zaradi prisilne poravnave trenutno ne morejo dobiti plač, ki jim jih dolgujejo, bodo pa predhodno dobili januarsko plačo.