"Od načrtovanih 37 milijonov evrov prihodkov smo lani dobili 35,5 milijona prihodkov, kar pomeni 1,5 milijona evrov razlike," je Lavre pojasnil za STA in dodal, da pogovori o tem z zdravstveno zavarovalnico še potekajo, trenutno se dogovarjajo o aneksu številka 6.

Koroška bolnišnica sicer po direktorjevih besedah vseskozi izvaja varčevalne ukrepe, svet zavoda pa se je danes seznanil še z dodatnimi varčevalnimi ukrepi. Bolnišnica računa tudi na sistemske ukrepe na ravni države, na katere sama nima vpliva. Med področja, na katere nima vpliva, spada cena krvi, ki se je lani povišala za šest odstotkov, je povedal Lavre.

Je pa bolnišnica, tako Lavre, pri poslovanju sledila usmeritvam ministrstva za zdravje in nadalje skrajševala čakalne dobe ter izvajala dodatne programe. Bolnišnica je po direktorjevih besedah zelo uspešna pri skrajševanju čakalnih dob, edini dve področji, kjer za redne operacije še presegajo čakalne dobe od dopustnih, sta področji operacij varic in operacij kil.

Za letošnje leto Lavre pričakuje, da bodo za operacije varic dobili odobren dodatni program, saj so za izvajanje teh operacij dodatno usposobili zdravnika in bi lahko z dvema zdravnikoma letos izvedli 340 operacij.

Svet bolnišnice je danes podal soglasje k imenovanju Branke Verdnik Golob za pomočnico direktorja za strokovne zadeve. Verdnik Golobova je bila doslej leto in pol v.d. pomočnice direktorja za strokovne zadeve.

Člani sveta so se seznanili tudi s stanjem pri največjem gradbenem projektu bolnišnice v zadnjih desetletjih. Načrtovana selitev dela oddelkov v novozgrajene prostore je po zdajšnjih načrtih 25. januar, kar pomeni enomesečno zamudo glede na zadnji določen rok, selitev pa je bila sicer prvotno načrtovana že nekaj mesecev prej.

V nove prostore se bodo med drugim selili otroški in urološki oddelek ter oddelek za dializo, v pritličnih prostorih pa bodo ambulante. Celotna naložba je vredna 11,5 milijona evrov, investitor je ministrstvo za zdravje. Selitvi v novozgrajene prostore bo nato sledila obnova zdajšnjega otroško-urološkega oddelka.