Mediji so po navedbah NČR na naslovnih straneh in v najbolj gledanih terminih še istega dne razkrili tako metodo kot kraj samomora, nekateri mediji so tudi odkrito špekulirali o motivih za tragično dejanje. Eden od spletnih medijev je novico objavil v rubriki "bizarno", še opozarjajo. "NČR takšno novinarsko prakso zavrača kot nepretehtano, neobzirno in neskladno z novinarskimi etičnimi normami," je v sporočilu za javnost zapisala predsednica razsodišča Ranka Ivelja.

Prenovljeni novinarski kodeks namreč novinarje zavezuje, da pri poročanju o osebah, ki jih je doletela nesreča ali družinska tragedija, ravnajo še posebej obzirno. Nalaga jim, da o samomoru poročajo le, če to narekuje javni interes, saj je le v tem primeru dovoljeno razkriti identiteto žrtve. V NČR še opozarjajo, da je navajanje metode in kraja dejanja izrecno prepovedano, saj so številne tuje raziskave ugotovile, da navajanje podrobnosti o načinu samomora praviloma spodbudi posnemovalno samomorilno vedenje.

Sorodna določila, kot jih o samomoru in poskusu samomora vsebuje slovenski novinarski kodeks, vključuje več evropskih kodeksov, še opozarjajo. "Rdeča nit vseh določil je sočutje do svojcev, varovanje zasebnosti in preventivni vidik ustrezno (samo)omejenega poročanja, česar po mnenju NČR avtorji prispevkov o tem nesrečnem dogodku niso upoštevali v zadostni meri," je še zapisala predsednica NČR.