Za štipendijo za podiplomski študij gospodarskega prava in prava pravno-ekonomskih znanosti na eni izmed priznanih univerz v tujini ali podiplomski študij na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani lahko do 31. januarja 2012 zaprosijo diplomantke in diplomanti Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, ki so v času dodiplomskega študija dosegli povprečno oceno najmanj 8, ob poteku roka za vložitev prošnje za štipendijo pa še ne bodo dopolnili 28 let.

Fundacija Parus, ki je s soglasjem Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Republike Slovenije svoje poslanstvo pričela uresničevati januarja 2006, je doslej za podiplomski študij gospodarskega prava in prava pravno-ekonomskih znanosti podelila 20 štipendij, od tega v letu 2011/2012 kar šest štipendij že peti generaciji štipendistov. Štipendisti Fundacije Parus so študirali oziroma študirajo na priznanih univerzah v Sloveniji in v tujini, med drugimi na London School of Economics and Political Science londonske univerze, na Queen Mary, School of Law londonske univerze, na Harvard Law School v Cambridgeu, na School of Law newyorške univerze, na King's College londonske univerze, na Bucerius Law School v nemškem Hamburgu, na Westfälische Wilhelms-Universität v Münstru, na frankfurtski Johann Wolfgang Goethe - Universität, na Europa-Institut, Saarbrücken, na Juristische Fakultät der Universität Augsburg, na Rechtswissenschaftliche Fakultät, dunajske univerze, ter na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Ustanovitelj Fundacije Parus, katere poslanstvo je najuspešnejšim slovenskim diplomantkam in diplomantom prava nuditi pomoč pri podiplomskem študiju v intelektualno najbolj spodbudnih okoljih najboljših svetovnih univerz, je odvetnik Miro Senica.

Podrobnejši pogoji prijave in popis dokumentov, ki jih je potrebno priložiti prošnji, so dostopni na spletni strani Fundacije Parus www.fundacija-parus.si.