Mussomeli je še dodal, da bi bilo zaradi zgodovinskih bremen bolje, da bi bila vlada sestavljena iz obeh "polovic" in ki bi predstavljala interese države. "Slovenija potrebuje voditelje, ki bolj kot nase mislijo na Slovenijo," je dodal in poudaril, da enako velja za ZDA, poroča Žurnal24.

Na družbenem omrežju facebook je Mussomeli v svoji zapiskih takoj po volitvah 4. decembra razložil, da kljub temu, da so slovenski volivci spregovorili, še vedno ne vedo, kaj so pravzaprav hoteli povedati.

Veleposlanik je nato za 24ur dejal, da so slovenski volivci tudi po volitvah še vedno razdeljeni, zato potrebujejo nekoga, ki jih bo združil pod razširjeno koalicijo in ki ne bo osamil drugega dela volilnega telesa. "Kajti številke so zelo jasne: 44 v to smer, 44 v drugo smer."

Po volitvah se je pri veleposlaniku oglasila tudi predsednica stranke NSi, Ljudmila Novak, ki je po poročanju MMC RTV Slo povedala, da je Mussomeli izrazil načelno stališče, da si ZDA želijo čimhitrejšega konstituiranja vlade in da tudi NSi morebiti vidijo v tej vladi.