Zapisali so, da situacija medijskega trga v Sloveniji ''ne dopušča, da bi si TV3 odrezala delež oglaševalskega kolača, ki ji je pripadal glede na gledanost. Zaradi nekonkurenčnega okolja in neodzivnosti državnih organov se je tako vodstvo družbe Modern Times Group (MTG) odločilo, da televizijo zapre, saj ne vidi možnosti, da bi se situacija v prihodnjih letih lahko bistveno spremenila.'' Vse odpovedi delovnih razmerij bodo izvedli skladno z našo zakonodajo, zaposleni bodo prejeli vsa nadomestila, ki jim pripadajo, prijavili se bodo lahko tudi na na prosta delovna mesta družbe MTG.

Milosavljević: Tuje medijske hiše se slovenskemu trgu izogibajo

Gregor Memedovič, direktor TV3 je dejal, da obžaluje odločitev o ukinitvi, saj meni, da bi lahko z ekipo, ki so jo imeli, ustvarili ''veliko zgodbo''. ''A situacija na slovenskem medijskem trgu, kjer trenutno vladata monopolizacija in nekonkurenčnost, nas je prisilila v te skrajne ukrepe,'' je še povedal Memedovič in dodal, da bodo vsem zaposlenim pomagali po najboljših močeh, tudi z možnostjo zaposlitve znotraj družbe MTG. V družbi je trenutno 39 redno in nekaj več kot 20 honorarno zaposlenih.

Ob tem so v Prvi TV potrdili, da so lastniki vodstvo družbe o ukinitvi televizije obvestili šele pred enim dnevom, tako da so bili zaposleni s to informacijo seznanjeni šele danes zjutraj. Memedović je za Žurnal24.si povedal, da bo TV3 delovala še do 31. marca, del zaposlenih bo zaposlen do takrat, z delom zaposlenih pa se bodo razšli že prej. Z zaposlenimi so se sestali danes, s poslovnimi partnerji pa se bodo začeli sestajati jutri.

TV3 naj bi tožil CME

Dodajmo še, da sta nacionalna televizija in TV3 največjo komercialno televizijsko hišo pri nas, Pop TV, lani prijavili Uradu za varstvo konkurence. Kot so takrat povedali na TV3, je podjetje Pro 
Plus pošiljalo komitentom ponudbe, iz katerih je bilo razvidno zagotavljanje ugodnejših pogojev oglaševanja komitentom, če komitent vse svoje oglaševanje usmeri na Pop TV in Kanal A.

Kot poročajo Finance, je TV3 zaradi dolgotrajnega postopka skupaj z matično družbo MTG že začel s pripravo pritožbe na Evropsko komisijo, "saj Slovenija ni edino področje, kjer CME (op. lastnik Pop TV) na takšen način zlorablja svoj položaj.'' "Izguba televizije TV3 bo v prihodnosti negativno vplivala na slovenski oglaševalski trg, hkrati pa bo to tudi neposredno negativno sporočilo ostalim tujim medijskim vlagateljem glede vstopa v ta prostor," je še zapisal Memedovič.

Presenečenje Pro Plus

V televizijski hiši Pro Plus so kljub težkim in nepredvidljivim razmeram, ki vladajo na slovenskem medijskem trgu, presenečeni nad odločitvijo švedske medijske družbe MTG, da v Sloveniji ukine svoj televizijski program TV3. Samo njihovo poslovno odločitev v Pro Plusu težko komentirajo, se pa ne strinjajo z razlogi za ukinitev, ki jih v medijih navaja družba Prva TV, v okviru katere deluje televizijski program TV3.

V Pro Plusu so poudarili, da je dejstvo, da so dolgoročno uspešna televizijska medijska podjetja tista, ki imajo stabilno vodstvo, visoke investicije v razvoj in informativni program. "Vsega tega pa TV3 ni imela," pravijo. Poleg tega menijo, da umik MTG iz Slovenije ne bo imel resnih posledic za slovenski medijski trg, še manj pa za Pro Plus. "Pred nami je delovno leto, novi projekti in nadaljevanje razvoja medijskih storitev, ki smo jih začeli leta 2011. Osredotočeni smo na lastne cilje in želje gledalcev. To je naša največja konkurenčna prednost," še dodajajo.