Na strani Nazi-Leaks so objavljena imena in elektronski naslovi posameznikov, ki so na različne načine povezani s skrajno desničarskimi gibanji: od prodaje nacističnih znakov, oblačil, zbirateljev, piscev za določene revije, do članov določenih forumov, gibanj itd.

Poleg imen in elektronskih naslovov, med katerimi se je znašel tudi Peter Scholl-Latour, znan in spoštovan nemški novinar, so Anonimni objavili še vrsto dokumentov in brošur nemške skrajno desne stranke NDP.

Enega izmed Slovencev na sezamih so pred časom povezovali s hudodelsko združbo Buli, ki se je ukvarjala s preprodajanjem nedovoljenih substanc. Elektronska naslova vsaj dveh Slovencev na seznamu pa sta povezana z neonacistično mrežo Blood and Honour oziroma njeno spletno stranjo, kjer so zbrani tudi naslovi zbiralcev spominkov iz druge svetovne vojne.

Mladostniška nepremišljenost

Eden od Slovencev, navedenih na seznamu, je za STA pojasnil, da že približno dve leti ni več član skupine Blood&Honour in da je šlo bolj za mladostno nepremišljenost kot karkoli drugega.

Hkrati pravi, da v letih, ko je bil član, ta skupina ni bila zelo aktivna; dobivali so se na koncertih ali piknikih, nič pa ni kazalo na dejavnosti, ki bi spominjale na morebitno organiziranje napadov, kot jih je bilo moč zabeležiti v tujini v zadnjem času. Vsaj na javni sceni se o njihovih aktivnostih ni veliko razpravljalo.

Sogovornik, ki z imenom ni želel biti izpostavljen, je povedal še, da v Sloveniji deluje nekaj neonacističnih skupin, ki pa med seboj niso vse povezane, saj nekatere delujejo čisto samostojno.