Janković je tudi lastnik ali solastnik 3700 kvadratnih metrov gozda pri svoji hiši, ki ga na geodetski upravi ocenjujejo zgolj na nekaj več kot 9000 evrov.

Čeprav je lastnik hiše, vikenda, stanovanja v Ljubljani in več deset tisoč kvadratnih metrov zemljišč, nepremičnine v lasti predsednika SDS Janeza Janše geodetska uprava ocenjuje "zgolj" na 326.000 evrov. Posebej nizka je vrednost njegovega posestva v Šentilju pri Velenju, za katero je z opremo plačal 348.000 evrov, geodetska uprava pa ga ocenjuje le na dobrih 110.000 evrov. Pri tem po našem mnenju v oči bode predvsem ocena vrednosti skoraj 28.000 kvadratnih metrov zemljišč, ki so jih geodeti ocenili na dobrih 30.000 evrov oziroma v povprečju le na nekaj več kot evro za kvadratni meter. Precej nižja od plačane kupnine je tudi ocenjena vrednost njegovega 162 kvadratnih metrov velikega stanovanja na Mesarski ulici v Ljubljani. Ta namreč znaša dobrih 248.000 evrov brez parkirnih prostorov, medtem ko je Janša leta 2009 za polovični delež stanovanja odštel kar 162.500 evrov. Janša je lastnik tudi na dobrih 70.000 evrov ocenjenega vikenda pri Bovcu in okoli 20.000 evrov vrednega zemljišča pri Grosupljem.

Gregor Virant, predsednik liste s svojim imenom, je za razliko od Janše lastnik zgolj hiše v Dobu pri Domžalah, a je ta ocenjena na dobrih 290.000 evrov, zato po oceni geodetske uprave po nepremičnem premoženju za prvakom SDS "zaostaja" zgolj za 36 tisočakov. Precejšnje premoženje, le za nekaj tisoč evrov manjše od Virantovega, ima v lasti predsednik DeSUS Karl Erjavec, ki je z ženo lastnik skoraj 200.000 evrov vredne hiše v Naklem, poleg tega pa je po njegovih besedah podedoval tudi 71 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Starem trgu v središču Ljubljane. Od Erjavca smo želeli izvedeti, kje točno je to stanovanje, da bi lahko preverili, na koliko ga je ocenila geodetska uprava, vendar se na naše klice ni odzval, zato smo stanovanje glede na primerljiva ocenili na okoli 190.000 evrov.

Prvak SD Borut Pahor je lastnik tretjine hiše v Šempetru pri Gorici in treh četrtin stanovanja v poslovno-stanovanjskem objektu Trnovska vrata v Ljubljani. Predvsem zaradi razmeroma visoke ocenjene vrednosti stanovanja, ki je zgolj nekaj tisoč evrov cenejše od Janševega, čeprav je pol manjše, Pahor po nepremičnem premoženju ne zaostaja veliko za Erjavcem in Virantom. Svetlobna leta za njimi pa zaostaja predsednik SLS Radovan Žerjav, ki je sicer solastnik razmeroma velike hiše, a je ta v okolici Murske Sobote, kjer so cene nepremičnin med najnižjimi v Sloveniji. Tako je Žerjav po geodetski upravi težak zgolj slabih 55.000 evrov.