Ena od bralk brezplačnika, ki je tudi ena od kupcev oken pri podjetju Interles iz Lenarta, se jezi, da kljub plačilu že pred nekaj meseci še niso dobili vsega, kar so plačali.

Bralka je Žurnala24 je povedala, da so že v začetku poletja plačali kupnino. Pred nekaj tedni so končno prejeli okna, senčil še ne, pa tudi montirati še niso prišli. Obljubili so jim, da jim bodo vrnili razliko, a se to ni zgodilo. Kot pravi, so se nekateri ogoljufani kupci že povezali.

Med njimi naj bi bili tudi taki, ki kljub plačilu niso dobili niti oken, podjetje pa naj bi bilo nekaterim kupcem dolžno tudi več kot deset tisoč evrov. Najprej so se odločili, da bodo o svojem primeru obvestili javnost, če se ne bo nič premaknilo, pa bodo ukrepali dalje.

Virantov poslanec, sicer pa podjetnik Ivan Vogrin, je za Žurnal24 pojasnil, da te krize preprosto niso znali predvideti. Kot pravi, je po 19 letih dela takšno stanje v njegovem družinskem podjetju tudi zanj velik poraz. Ker podjetje Interles trenutno nima sredstev, čakajo na prilive, ki naj bi kmalu prišli iz tujine. Iščejo strateškega partnerja v Avstriji in Švici.

Vogrin trdi, da kupcev ne želi ogoljufati in da bodo dobili to, kar so plačali. Kot je dejal, so tudi Interlesu različni upniki dolžni več kot pol milijona evrov.