Uspešno poslovanje ima žal temnejše ozadje, saj se za njim skriva problem razcveta negotovih oblik zaposlitve, prav tako pa tudi statusa in pravic agencijskih delavcev. Goran Lukič iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) opozarja, da je področje agencijskega dela zaznamovano s celim spletom kršitev delovnopravne zakonodaje, pri čemer izpostavlja zlasti veriženje in krajšanje pogodb ter neenak položaj agencijskih delavcev v primerjavi z redno zaposlenimi. "Agencijskim delavcem ne priznavajo ustreznih tarifnih razredov in jim praviloma odrejajo minimalne plače, obenem so prikrajšani pri nadomestilu za prehrano in prevoz na delo, regresu, pri dodatkih za delovno uspešnost, božičnicah ali trinajstih plačah. Najemna delovna sila ima tudi manj dopusta, koriščenje bolniških odsotnosti je pogosto kaznovano s prekinitvijo ali nepodaljšanjem že tako čim krajših pogodb o zaposlitvi," ugotavlja Lukič, ki agencijsko delo označuje kot trgovino z ljudmi in novo obliko sužnjelastništva, s katero se povzroča socialni dumping. Da trditve sindikatov niso iz trte izvite, kažejo tudi ugotovitve inšpektorata za delo. Pri najbolj obsežni akciji nadzora dela zaposlovalnih agencij, ki je potekala v letu 2007, so inšpektorji v 211 pregledih v agencijah ugotovili kar 240 kršitev, pri 219 pregledih pri uporabnikih agencijskih storitev, torej v podjetjih, pa 138 kršitev. Čeprav so v zadnjih poročilih izpostavljene predvsem kršitve, ki so povezane s tem, da agencije niso vpisane v register oziroma poslujejo brez koncesijske pogodbe (leta 2009 jih je bilo 41, lani pa 55), inšpektorji ves čas opozarjajo na inventivne metode izogibanja delovni zakonodaji, zlasti glede večletnega podaljševanja pogodb za določen čas.

Negotove zaposlitve kot krizni poslovni model

Da je agencijsko delo očitno postalo krizni poslovni model, lahko vidimo iz primerov nekaterih najbolj uglednih podjetij. V Elanu se je število agencijskih delavcev od konca leta 2008 do junija letos povečalo z 10 na 125, pri čemer se je v istem obdobju število redno zaposlenih zmanjšalo s 659 delavcev na 507. Razcvet agencijskega dela je še bolj očiten pri številu delovnih ur, ki so jih v Elanu opravili agencijski delavci. Medtem ko je bilo leta 2009 prek agencij opravljenih le nekaj več kot 17.000 delovnih ur, se je njihovo število lani povečalo na 138.249 ur, kar pa je bilo že skoraj presežno v prvih šestih mesecih letos, ko so agencijski delavci opravili 137.787 delovnih ur.

Na agencijske delavce se še zlasti močno zanašajo v podjetju Hella Saturnus, saj je med okoli 2000 zaposlenimi kar 962 agencijskih delavcev. Število agencijskih delavcev se je letos močno povečalo tudi v Leku, kjer je prek zaposlovalnih agencij zaposlenih okoli 350 delavcev ali približno 15 odstotkov vseh zaposlenih; po navedbah ZSSS naj bi večina proizvodnih delavcev že delala prek agencij. Generalni direktor Helle Saturnus Christof Droste pravi, da se za storitve zaposlovalnih agencij odločajo zaradi potrebe po prožnosti. "Avtomobilski trg je izredno nepredvidljiv. Sodelovanje z agencijami nam ob odsotnosti ustrezne delovne zakonodaje zagotavlja nujno potrebno fleksibilnost, ki jo potrebujemo za konkurenčni bolj v državah srednje in vzhodne Evrope. Ta fleksibilnost nam je tudi omogočila, da smo od januarja 2008 ustvarili 1000 novih delovnih mest, ki bi bila brez takšnega pristopa zdaj v drugih državah," je povedal Droste in dodal, da so ob tem zaposlili več kot 300 agencijskih delavcev, od tega letos 120.

Droste zatrjuje, da vse sodelavce obravnavajo enako. Zelo je vesel, da je podjetje letos vsem izplačalo najvišji regres in da so vsi dobili božičnico. "Pozabil" je priznati, da so zaposleni prejeli 770 evrov božičnice, agencijski delavci pa le 300 evrov.

Podobne odgovore smo dobili tudi od Leka in Krke. V Leku so nas poučili, da predstavlja najemanje zaposlenih prek agencij zaradi hitre odzivnosti in prilagajanja tržnim razmeram redno prakso v članicah Evropske unije. Ob tem so zagotovili, da delajo agencijski delavci v enakih delovnih razmerah kot drugi zaposleni. "Gre za fleksibilne oblike zaposlovanja, ki omogočajo, da se lahko hitreje odzovemo na potrebe na prodajnem trgu. Poleg tega se lahko ti delavci usposabljajo za delo v farmacevtski industriji in pridobivajo nacionalne poklicne kvalifikacije, kar jim omogoča, da se kot usposobljeni delavci nato tudi zaposlijo. Sodelujemo z več agencijami, pri čemer imamo  v popolnosti vpogled v celotno delovanje ter spoštovanje vseh delovnopravnih predpisov in pravic teh delavcev," so nam povedali v Krki.

Agencije zavračajo očitke

V agencijah trdijo, da so očitki na račun njihovega dela neutemeljeni. "Agencije zmanjšujejo brezposelnost in izboljšujejo učinkovitost trga, saj omogočamo delodajalcem fleksibilnost pri zaposlovanju, kar je še zlasti pomembno v zaostrenih razmerah na trgu dela," je prepričana Romana Šercelj, direktorica za iskanje in selekcijo kadra v agenciji Manpower.

Poudarja, da je pri kršitvah treba razlikovati med agencijami, ki imajo za svoje delo pridobljeno koncesijo (teh je trenutno 33), in agencijami, ki najem delavcev opravljajo pod krinko storitev. V registru, v katerem je po novem zakonu o urejanju trga dela, ki velja od začetka leta, pogoj, da ponudnik v zadnjih dveh letih ni kršil delovnopravne zakonodaje niti nima neporavnanih obveznosti s področja davkov in prispevkov, lahko najdemo 202 podjetji, med njimi tudi Vegrad. "Za vse agencije s koncesijami veljajo določila zakona o delovnih razmerjih, zakona o urejanju trga dela in določila evropske konvencije, ki se nanaša na enako obravnavanje agencijskih delavcev," zagotavlja Šercljeva.

Čeprav priznava, da prihaja do veriženja pogodb, je to po njeni oceni posledica negotovosti v gospodarstvu, ne pa zgolj značilnost agencijskega dela. Po njenem mnenju je na tem področju treba zaostriti inšpekcijski nadzor in agencije, ki kršijo zakonodajo, ustrezno sankcionirati.

V agenciji Adecco trdijo, da so njihove storitve za iskalce zaposlitve in zaposlene vedno brezplačne, saj da plačilo za njihove storitve v celoti pokrije podjetje. "Vsi prejemki napotenih delavcev so urejeni z zakonom o delovnih razmerjih, s kolektivnimi pogodbami in drugimi delovnopravnimi akti, ki jih Adecco vedno upošteva," pravijo.

V Adeccu menijo, da je agencijsko delo pozitiven dejavnik in del rešitve sedanjih problemov na trgu dela, saj imajo podjetja izjemno nepredvidljiva naročila. Ker se morajo hitro odzivati na spremembe na trgu, je po mnenju Adecca za obstoj podjetij zelo pomembno, da imajo možnost fleksibilnega zaposlovanja.