Predsednik Türk je izrazil zadovoljstvo, da je tradicija Luči iz Betlehema v Sloveniji dobro sprejeta in da se vanjo vključuje veliko ljudi, so sporočili iz predsednikovega urada. Predsednik republike je pohvalil organizatorje, da znajo plemenito in dobro sporočilo povezati s konkretno pomočjo, so navedli v uradu.

Ravno to povezovanje je po besedah predsednika Türka največ vredno. Izrazil je veselje, da lahko vsako leto pred božičem sprejme Luč miru in se na ta način vključi v svetovno gibanje.

Tudi predsednik državnega zbora Ljubo Germič je ob sprejetju plamena Luči miru izpostavil pomen akcije, so sporočili iz državnega zbora. "Dogodki iz zgodovine kažejo, da to izjemno vrednoto - mir - lahko zelo hitro izgubimo," je dejal Germič. Prizadevanje za mir, strpnost drug do drugega in solidarnost so po njegovih besedah vrline, ki prinašajo srečo.

"Ta lučka je simbolne narave, njeno sporočilo moramo nositi v sebi 365 dni na leto, kajti samo tako bo dosegla cilj, za katerega si prizadeva. Pri tem pa moramo na svet gledati s srcem, saj šele takrat vidimo tisto, kar je očem zakrito," je še dejal predsednik DZ.

Plamen Luči miru pa so že v sredo sprejeli tudi na ministrstvu za notranje zadeve in na policiji, so sporočili
z ministrstva.

Tradicionalna decembrska akcija letos poteka pod geslom "SVETim za vse". Mednarodno dobrodelno akcijo tradicionalno organizirajo predstavniki Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov v sodelovanju z Bratovščino odraslih katoliških skavtinj in skavtov, Slovensko zamejsko skavtsko organizacijo in Zvezo tabornikov Slovenije.

Izkupiček akcije, ki v Slovenijo prihaja že 21. leto zapored, bodo namenili organizaciji Varna hiša, ki ženskam in otrokom nudi zavetje pred nasiljem v družini, in dečku Urbanu Babiču, ki se je rodil z anomalijo nog.