"Gre za smeti, za onesnaževanje. Zanimivo je, da so v naši skupnosti še ljudje, ki nimajo nobenega posluha do narave." Tako je pogovor začel iški župan Janez Cimperman.

Ljudem je prav malo mar, kje smeti odložijo odložijo, je poudaril, najbolj pa ga jezi to, da je nepridiprav smeti tudi zažgal. "Kar si je ta oseba dovolila, je nesprejemljivo. Podobne težave smo imeli že kar nekaj krat. V nekaterih primerih smo povzročitelje tudi odkrili, tu pa nimamo ničesar oprijemljivega," je pojasnil župan.

V občini imajo zbirni center, kamor lahko ljudje vsako soboto od devete do dvanajste ure zastonj pripeljejo odpadke. "Kdor ima kosovni material - ta zbirni center zbira pravzaprav vse - lahko stvari tja pripelje vsako soboto," pravi Cimperman. Prav zaradi tega župan ne razume, zakaj bi nekdo kosovni material odlagal v naravi.

Sicer je povedal tudi to, da se je odlaganje gum, štedilnikov, vrat in ostalih stvari v naravo zelo zmanjšalo, se pa pojavijo ljudje, ki to odložijo, kjer jim srce poželi. Župan ni izrazil pretiranega optimizma: "Mislim, da nima več smisla poizvedovati, kdo je to naredil, naša komunala bo zdaj to počistila. Bojim pa se, da se bo to nekega lepega dne spet ponovilo."

"Se pa malce tolažim, saj s 1.1.2012 ustanavljamo redarsko službo in mislim, da se bo to malce spremenilo, saj bo več kontrole," je zaključil Cimperman.