Državna volilna komisija je tudi sprejela ugotovitveni sklep, s katerim je ugotovila, katere liste kandidatov so na predčasnih volitvah dosegle najmanj štiri odstotke glasov na ravni države. Sklenila je tudi, katere kandidatne liste se upoštevajo pri delitvi mandatov.

V državni zbor so se uvrstile stranke Pozitivna Slovenija, ki jo bo zastopalo 28 poslancev, SDS s 26 poslanci, SD z desetimi, Lista Virant z osmimi, DeSUS in SLS s po šestimi ter NSi s štirimi poslanci. Vse ostale stranke parlamentarnega praga niso presegle.

V končne izide so poleg glasovanja na rednih voliščih zajeti tudi rezultati glasovanja v tujini, po pošti iz Slovenije ter glasovanja zunaj kraja stalnega prebivališča.

Po podatkih DVK je na diplomatsko-konzularnih predstavništvih glasovalo 3925 volivk in volivcev, ki so največ glasov, 29,27 odstotka, namenili stranki SDS. Za relativno zmagovalko volitev Pozitivno Slovenijo je na veleposlaništvih glasovalo 20,60 odstotka volivcev, na tretje mesto pa se je uvrstila Nova Slovenija, za katero je glasovalo kar 20,45 odstotka volivcev.

Nekoliko drugačno sliko kaže glasovanje po pošti iz tujine, saj je 6853 volivcev, ki so glasovali na ta način, Pozitivni Slovenijo namenilo 26,94 odstotka glasov, stranki SDS 19,52, SD pa 12,89 odstotka.

Čeprav so znani končni izidi državnozborskih volitev, pa ti še vedno niso uradni, saj še ni potekel rok za morebitne pritožbe. DVK bo uradne izide predvidoma razglasila v petek.