Pri okraševanju z rožami je med najpotratnejšimi državni zbor (DZ), ki je od leta 2004 za cvetlice porabil 267 tisoč evrov. V povprečju torej vsak mesec skoraj 3.200 evrov.

Pravila državnega zbora pravijo, da se okrasne rastline prednostno postavijo v tiste delovne prostore, ki se hkrati uporabljajo kot reprezentančni prostori oziroma kot prostori za sprejem protokolarnih obiskovalcev. Ob uradnih in delovnih obiskih najvišjih predstavnikov tujih držav in ob slavnostnih sejah prostore okrasijo tudi z rezanim cvetjem.

V sedmih letih so za cvetje med ministrstvi in vladnimi službami največ, kar 264 tisočakov, zapravili v protokolu, v kabinetu predsednika vlade pa v istem obdobju 127 tisoč evrov. Sledita ministrstvo za obrambo z 68 tisočaki in generalni sekretariat vlade s 64 tisoč evri.

Kot piše brezplačnik, so izbrana ministrstva in vladne službe v štirih letih pod Janševim vodstvom za rože zapravili 360 tisoč evrov. V treh letih Pahorjeve vlade so ti organi za cvetje porabili dobrih 40 tisoč evrov. Pojasniti pa je treba, da je Slovenija v času Janševe vlade predsedovala Evropski uniji, a kljub temu je razlika med izdatki zadnjih dveh vlad izjemno velika.