Za dvodnevni dogodek so moči združili Slovenska turistična organizacija (STO), ministrstvo za gospodarstvo, Turistična zveza Slovenije, Turistično gostinska zbornica in Obrtno podjetniška zbornica Slovenije, so sporočili iz STO.

V okviru prireditve bo danes potekala zaključna prireditev projekta Turistične zveze Slovenije z naslovom Moja dežela - lepa in gostoljubna s podelitvijo priznanj. Namen projekta je urejanje in ohranjanje okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja.

Pred tem se bo odvijal 14. Slovenski turistični forum, kjer bo udeležence nagovoril tudi predsednik republike Danilo Türk.

Petek bo v znamenju plenarnega zasedanja, na katerem bodo predstavili osnutek strategije razvoja slovenskega turizma za naslednje petletno obdobje. Poleg tega bodo na posebni novinarsko konferenci podpisali Deklaracijo o partnerstvu za trajnostni razvoj slovenskega turizma.

Dnevi slovenskega turizma se bodo v petek zaključili s svečano podelitvijo številnih priznanj, med katerimi bodo priznanje za najboljšo gostilno, ki dosledno vključuje regionalne jedi, za kuharja in natakarja leta, priznanja za najlepše urejena slovenska mesta in turistične kraje ter priznanje za turistično osebnost leta.