"Za nami je naporna volilna kampanja, za Slovenijo pa tri leta padanja v zadolženost, brezposelnost in drsenja proti robu razvite Evrope. Jutri bodo volitve. Slovenija ima na njih samo dve izbiri. Prepričljiva zmaga SDS in možnost sestave trdne koalicije in vlade z večinskim pomladnim jedrom, ki bo našo domovino spet postavila nazaj na noge, ali nadaljevanje agonije zadnjih treh let, popestrene na eni strani z okrepljenimi plenilskimi apetiti na samem vrhu piramide in začinjeno z realnim čutenje krize, s katerim se bo večina prebivalstva neizogibno soočila v naslednjem letu.

Evropa pričakuje našo zmago in jo samoumevno povezuje s pričakovanjem prihodnje vlade pod vodstvom SDS. Predsednik evropske komisije je uradno najavil pogovor in čestitko za jutri zvečer, nekateri drugi jih pošiljajo že vnaprej. Mi pa moramo ostati zbrani in aktivni do oddaje zadnjega glasu v nedeljo. Mi vemo, da še nismo zmagali. Zavedamo se tudi, da samo zmaga ne bo dovolj. Vemo, da bo odločal vsak glas in da jih je bilo doslej oddanih na predčasnih volitvah samo za slabe tri poslance. To je 31.355 ali 1,83 odstotka vseh volilcev, kar je sicer nekoliko več kot leta 2004, a še vedno občutno manj kot leta 2008, ko je tranzicijska levica še posebno v Ljubljani pripeljala na predčasne volitve 11.000 svojih podpornikov več, kot je to običajno. Od tod panika in popolna mobilizacija na strani politične konkurence, ki poteka v teh urah in minutah. Zato ne smemo sedeti križem rok in počivati.

Boj se namreč še ni končal, potreben je še zadnji veliki napor v finalu. Velja volilni molk, javna agitacija ni dovoljena in pravila igre je treba dosledno spoštovati. Vendar pa je mogoče znotraj njih narediti še zelo veliko in pomemben del, prek 100.000 še neodločenih rojakov prepričati, da gredo na volišča in glasujejo za SDS. V stranki nas je skupaj 30.000. Organizirajmo se. Aktivirajmo do konca našo največjo moč. Vzemimo telefon v roke. Preverimo številke v našem osebnem telefonskem imeniku. Danes zvečer in jutri cel dan lahko dodamo za SDS odločilne mandate. Vsak izmed nas pozna kakega sodelavca, soseda, znanca, tudi sorodnika, ki še ne ve, ali sploh in kako bi glasoval. Pokličimo ga. Obiščimo ga. Pogovorimo se z njim. To ni javna kampanja, osebni stiki niso prepovedani. Še manj solidarnost. Pomagajmo jutri ostarelim in invalidom ali volilcem brez prevoza do volišča. Vem, da ste doslej v kampanji veliko storili. Hvala vam. Ponosen sem na vas. Potrudimo se do konca. V nedeljo boste videli, da ni bilo zaman.

Nobena sila in nobena ovira namreč ne more ustaviti energije ljudstva, kadar dovolj veliko število ljudi hkrati začuti, da je čas dozorel in da gre za stvar, za pravo stvar. Ko berete to pismo, se ta energija že nezadržno širi po Sloveniji. Stori vse, da bo val vsako minuto večji in da se ne bo ustavil do nedelje zvečer."

(Iz poziva članom SDS, poslanega v soboto, 3. decembra)