Gregor Virant ima sicer 123.000 evrov prihrankov na transakcijskem računu, v depozitih, vzajemnih skladih in naložbenih računih. Ima premostitveno posojilo v višini 20.000 evrov, ki ga je potreboval za vračilo nadomestila ministrske plače. Posojilo je zavarovano z vezano vlogo na banki. Drugih posojil Virant nima, zagotavlja v izjavi o premoženjskem stanju.

Predsednik Liste Virant je STA razkril dokument, ki dokazuje končno situacijo izgradnje družinske hiše in garaže v Dobu pri Domžalah. Dokument je 29. junija 1999 izdalo podjetje IN.CO Invest d.o.o., podjetje za pripravo in izvajanje investicij, ki je Virantu zgradilo hišo. Po izračunu Geodetske uprave (z dne 22. september 2010) je vrednost nepremičnine 290.739 evrov. Virant je dal na razpolago tudi obvestilo Geodetske uprave RS o poskusnem izračunu vrednosti nepremičnin, podatki o nepremičninah pa se nanašajo na stanje 15. junija 2010.

Virant ima v lasti osebni avto Volkswagen touareg, letnik 2006.

Vse navedeno premoženje je sicer skupna lastnina oziroma je drugi skupni lastnik Virantova soproga. Njuna skupna lastnina sta tudi avtomobila, ki sta registrirana na soprogo, in sicer Citroen C3, letnik 2006 in Ford focus, letnik 2011.

Virant izjavlja, da drugega premoženja nima. Ob povpraševanju po njegovem premoženju, je STA tudi pooblastil, da za namene morebitne seznanitve javnosti o njegovih prihodkih in premoženju ne glede na zakonske določbe o davčni tajnosti, vpogleda v vse odmerne dohodninske odločbe in vse informativne izračune, ki mu jih je izdala Davčna uprava RS, in to za vsa leta od 1993 do danes.

Janez Janša je namreč v torek na vprašanja novinarjev glede nakupov in prodaje njegovih nepremičnin odgovoril, da je v prihodnjih dneh pripravljen zbrati vse pogodbe v zvezi z nakupi ali prodajo njegovih nepremičnin in jih predstaviti javnosti, toda pod pogojem, da to naredijo tudi ostali kandidati, ki se potegujejo za premiersko mesto.

Podatke o premoženju je STA že predložil predsednik SD Borut Pahor, medtem ko je predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković Janšo pozval, naj pride pogodbe o njegovih nepremičninah pogledat osebno. Janković je ob robu današnje predstavitve kandidatov Pozitivne Slovenije v Ljubljani na vprašanje STA, ali bo razkril pogodbe in dokumente o svojem premoženjem tudi javnosti, dejal le, da je omenjene dokumente že razkril pred časom.

Pahor razkril pogodbi o lastništvu njegovih dveh nepremičnin

Predsednik SD Borut Pahor je lastnik, dedič ene tretjine stanovanjske hiše v Šempetru pri Novi Gorici, katere vrednost je okoli 171.600 evrov, ter lastnik treh četrtin stanovanja v Ljubljani, čigar vrednost je ocenjena na 195.000 evrov, je razvidno iz pogodb, ki jih SD dala na vpogled STA. Pahor posojil za nepremičnine nima.

Borut Pahor in njegova življenjska sopotnica Tanja Pečar sta 28. oktobra leta 2009 kupila stanovanje na Cesti v mestni Log v Ljubljani v velikosti 80,49 kvadratnega metra. Pahor je lastnik treh četrtin, Pečarjeva pa četrtine stanovanja. Vrednost stanovanja je po uradni cenitvi Geodetske uprave 176.000 evrov, medtem ko je vrednost pogodbe, ki je bila podpisana, z opremo 195.000 evrov.

Pahor je po očetovi smrti tudi lastnik tretjine stanovanjske hiše Na pristavi v Šempetru, drugih nepremičnin pa nima v lasti.

Nepremičninske transakcije za stanovanje v Ljubljani so bile opravljene na podlagi prodajne pogodbe med kupcema in prodajalko nepremičnine, izhaja iz pogodbe. Pahor zagotavlja, da je nepremičnine financiral s privarčevanimi sredstvi, posojil zanje nima. Kupnina za stanovanje je bila plačana v dveh obrokih, eden v znesku 84.803 evrov, drugi pa v znesku 100.196 evrov. Na dan podpisa pogodbe je za stanovanje plačal prodajalki 10.000 evrov are.

Iz vpogleda v dokument, s katerim je Pahor maja letos Komisiji za preprečevanje korupcije prijavil spremembo premoženjskega stanja, izhaja, da njegovo kratkoročno postopno varčevanje pri NLB znaša 350 evrov. Pahor ima pri NLB tudi osebno posojilo v višini 3.150 evrov, dve polici življenjskega zavarovanja v višini 5.915,42 evra ter NLB Globalni delniški sklad v višini 1.483 evrov. Stanje kuponov investicijskih skladov pri Reiffeisen Bank je na dan 5. maja letos znašalo 19.917 evrov, Pahor pa ima tudi posojilo pri Reiffeisen Bank v višini 3.247,33 evrov.

Pahor zagotavlja, da deleža v podjetjih nima, v lasti pa ima avto Renault 4, letnik 1991. Med prihranki Pahor navaja vrednost varčevanja za pokojnino, ki znaša okoli 1500 evrov.

Janez Janša je namreč v torek na vprašanja novinarjev glede nakupov in prodaje njegovih nepremičnin odgovoril, da je v prihodnjih dneh pripravljen zbrati vse pogodbe v zvezi z nakupi ali prodajo njegovih nepremičnin in jih predstaviti javnosti, toda pod pogojem, da to naredijo tudi ostali kandidati, ki se potegujejo za premiersko mesto.